hren
 

Radi sigurnijeg prelaska stare kaštelanske ceste u Kaštel Sućurcu, zapadno od OŠ kneza Mislava na raskrižju se postavlja nova svjetlosna signalizacija koja će biti povezana s mjeračem brzine te će se time vozilima koji ne budu poštivali dozvoljenu brzinu, uskratit prolazak.

Novi semafor s mjeračem brzine, prvi takav u Kaštelima bit će postavljen na raskrižju Ceste dr. Franje Tuđmana i Ulice braće Radić, odluka je to Grada koju su donijeli analizom postojećeg prometnog stanja na ulicama koje okružuju školu.

- Grad Kaštela krenuo je s uređenjem tog dijela te je planirano primjereno semaforizirati raskrižje. Postaviti uređaj za mjerenje brzine s prikazom trenutne brzine kretanja vozila, povezati uređaj za mjerenje brzine s novim semaforskim uređajima kako bi vozilima koja se kreću većom brzinom od dopuštene uskratili prolazak kroz raskrižje – kazali su iz Grada i napomenuli kako će se obnoviti i postojeća okomita i horizontalna signalizacija.

Ujedno će se postavit  i novi stup s konzolnim nosačem lanterni na raskrižju Ceste dr. Franje Tuđmana s Ulicom Tamunić i Ulicom don Ante Rubignonija kako bi se povećala uočljivost svjetlosne prometne signalizacije.

Iz gradskog proračuna za ovu investiciju izdvojeno je 330 tisuća kuna, a planirani završetak radova je do polovine rujna ove godine.

Foto: Ivana Topić (PGK)

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij