hren
 

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je da u posljednja 24 sata imamo rekordnih  265 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Umrla je jedna žena u Vinkovcima koja je imala brojne druge bolesti, javlja Indeks.hr.

Aktivnih je 1842.

Današnji broj je bez ekstremnih odstupanja od prethodnih dana. To je i posljedica toga što je Hrvatska bila otvorena za turizam, rekao je ministar Beroš. Još jednom je upozorio mlade na ponašanje i da brinu za starije i bolesne.

Capak je rekao kako u nekim županijama imamo velike brojeve, Split, Zagreb, Šibenik, Zadar i Sl. Brod. Ostale županije imaju ispod 10.

"Važno je da mladi koji su bili po noćnim klubovima na moru izbjegavaju kontakt sa starijima kada se vrate. Klubovima smo uveli nekoliko mjere, i imamo vijesti s terena koje govore da je to dobro. No, ima i toga da se mladi nakon klubova presele u kafiće i restorane što nije dobro", rekao je Capak.

"Ima događaja, odlasci na svadbe u Hercegovinu, i to treba izbjegavati. Mislimo okupiti šefove lokalnih stožera i dogovoriti da oni lokalno donase mjere u dogovoru sa Stožerom u smislu ograničavanja rada nekih objekata i ograničavanja obiteljskih okupljanja", rekao je Capak.

Žarište je Dalmacija. Splitsko-dalmatinska županija danas broji 103 novooboljelih osoba, a prednjači Imotska krajina. Radi se većinom o mladima. I Šibensko-kninska županija ima porast novih slučajeva, danas je 32 novooboljela, dok je u Zadarskoj županiji 14 novih, piše Indeks.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij