U zadnjoj minuti srijede Grad Kaštela postao je novi vlasnik pogona Knežine Kaštelanskih staklenika, ponudivši na trećoj javnoj dražbi za taj dio propalog nekadašnjeg poljoprivrednog giganta 21.635.000 kuna.

Grad će tako, nakon zakonske procedure te roka u kojem je potrebno uplatiti sredstva, postati i službeno novi vlasnik 36 čestica poljoprivrednog zemljišta s gospodarskim zgradama, koje su se prodavale kao cjelina, ukupne površine 243.543 metra četvorna.

Odluku o sudjelovanju na ovoj javnoj dražbi, na kojoj se pogon Knežine našao za četvrtinu procijenjene vrijednosti, odnosno 21,6 milijuna kuna, donijelo je Gradsko vijeće Kaštela, a kao najviša cijena koju je Grad mogao platiti, po toj odluci bila je 30 milijuna kuna.

- Kad se dovrši sva zakonska procedura u izradu će ići idejni projekt kojim će ovo područje dobiti javnu, poslovnu i društvenu namjenu, a o čemu se radi još uvijek nije konkretno utvrđeno, razmatramo ideje i potrebe – kazali su nam u Uredu gradonačelnika.

Treba naglasiti, kada Grad Kaštela izvrši uplatu novca za kupovinu Knežina, skoro u potpunosti će se podmiriti tražbine vjerovnika, koje u prvom i drugom isplatnom redu iznose oko 115 milijuna kuna, od čega radnici potražuju 73 milijuna kuna.
Kako je na drugoj javnoj dražbi Zračna luka Split kupila zemljište Kaštelanskih staklenika na Resniku, južno od zračne luke, za 88 milijuna kuna, ovim sredstvima koje uplati Grad Kaštela, na račun će stići tek nekoliko milijuna manje od potrebnog.
Kaštelanski staklenici u stečaju u svom vlasništvu u Kaštelima imaju još dio zemljišta između zračne luke i ceste D8, a oni će se, prema neslužbenim najavama, naći ponovo na četvrtoj javnoj dražbi.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij