Iako su kaštelanski taksisti koji djeluju na području Zračne luke na Resniku gotovo bez posla te su im vožnje zbog pandemije koronavirusa svedene na minimum to ih nije spriječilo u još jednoj donaciji koju su u ponedjeljak dodijelili Dječjem domu Maestral u Splitu za obnovu odjela beba. Iznos od 10 tisuća kuna predali su ravnateljici Jeleni Burazin, a u ime kaštelanskih taksista s aerodroma prisutni su bili Bruna Botić, Damir Petričević i Ante Komljen.

- Ovaj put smo se odlučili donirati prikupljena financijska sredstva djeci Doma i  to odjelu beba koji se treba renovirati. Donacija bi bila i veća da imamo posla, ali svakako na ovoj donaciji nećemo stati, ne samo za Dom Maestral u Splitu, nego i u Kaštelima, kao i za naše ustanove na području Kaštela koje brinu o starijima i nemoćnima. A sve ovisi i o tome kako budu prilike nalagale jer smo sad doslovno bez posla – kazao je taksist Ante Komljen koji je donaciju prikupio zajedno sa svojih sto kolega koliko ih radi na području Zračne luke, a koji su prošli put financijska sredstva donirali Udruzi sveti Jeronim iz Kaštel Gomilice.

Na ovoj donaciji, zahvalna je ravnateljica Doma, Jelena Burazin jer, kako je kazala, svaka donacija im je dobro došla, a posebno je sretna jer je to i znak pažnje djeci Doma, posebno onima najmanjima.

- Zahvalni smo što su se i kaštelanski taksisti s aerodroma uključili u ovaj naš projekt obnove odjela beba, naše najmanje skupine u Domu. Pogotovo u ovoj situaciji kad je koronakriza  i kad i oni nemaju toliko posla. Svaka donacija nam je dobrodošla i svaki znak pažnje, sretni smo i zahvalni da ljudi misle na našu djecu, da ih poštuju i cijene – kazala je Burazin.

Ovom, kao i drugim donacijama koje su prikupljene za dom Maestral, preuredit će se, odnosno renovirati 200 kvadrata prostora u kojem živi trenutno dvanaestoro djece do tri godine.
Tako će se kompletno urediti interijer odjela za bebe koji se nije detaljno preuređivao puna tri desetljeća. Time će najmlađoj i najranjivijoj skupini djece Doma omogućiti ljepši, noviji i primjereniji prostor za njihovo sigurnije i zdravije odrastanje.

 

Foto: PGK


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada