hren

„SERENADA MOME MISTU“
Novi park u Lukšiću još jednom je postao mjesto dobrog raspoloženja i pjesme zahvaljujući Nedi Kovačevu i njegovim glazbenim gostima koji su održali koncert dalmatinskih starogradskih pjesama naziva „ Serenada mome mistu“.

Lukšićki slavuj i tenor Nedo Kovačev svojim sugrađanima je vrlo dobro poznat glazbenik koji je dio kaštelanske društvene i glazbene scene već punih 50 godina. Počeo je pjevati već kao dječak, a kao službeni početak svoje pjevačke.- karijere navodi dan kada se upisao u crkveni zbor Sveta Cecilija u Kaštel Lukšiću.

Na sinoćnjem koncertu dalmatinskih pjesama Kovačeva su na glazbalima pratili njegovi prijatelji, gosti koncerta Marija Miše na tamburici, Željko Demirović na gitari, Miroslav Miro Miše na harmonici, Ivo Giovanni Vuletin na klavijaturama te Lovre Radenko također na gitari.

Koncert su otvorili pjesmom „Ribari“ od Vinka Coce,  trogirskog Pavarottija. Uslijedile su njegove pjesme „Siti se, kad ostariš“, „Dalmacija, more, ja i ti“ te „Mirno spavaj ružo moja“. Samo za dame, kako je Nedo Kovačev istaknuo, on i njegovi glazbeni gosti predivno su izveli jednu od najljepših Cocinih pjesama, pjesmu „Vilo moja“ koju je trogirski tenor nekada pjevao s klapom Elektrodalmacija.

Nakon Cocinih klasika izveli su pjesmu klape Rišpet „Ne diraj moju ljubav“, nakon koje su Kaštelani slušali i uživali u izvedbi „Ruže crvene“, koja je najpoznatija u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj. U Lukšiću se pjevala i Škorina „Ne dirajte mi ravnicu“, kao i hit Krunoslava Kiće Slabinca „Zbog jedne divne, crne žene“ koju je Kovačev posvetio svojoj voljenoj supruzi.

Odzvanjala je sinoć parkom u Lukšiću i Bebekova „Laku noć svirači“, kao i pjesma koju znaju dobro svi Kaštelani, prepoznatljiva „Dođi u Kaštela“. Impresivan raspon glasa Kovačev je u punom obimu pokazao pjevajući Pavarottijev klasik „O sole mio“, kao i pjevajući zahtjevnu Bocellijevu „Santa Luciu“.
Poseban koncert završili su poletnom pjesmom „In vino veritas“, u prijevodu u vinu leži istina, s kojom su zaokružili uspješan nastup i oprostili se od publike.

Foto: Ivana Topić

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij