hren
 

Staaare spooonzore kupi-moooo! Staaare jahte, stare štrace isluženeee! Na predizbornim skupovima pjevamooo! Staaare poduzetnike skupljamooo! Selfije na jahtama i vilama s bazenima skupljamooo!

Koja je ono buka doli? Ko se ono dere?

A deru se. To su naši serebriti. Eno Nina, Seve, Maja. Na kamionu su. Šta će drugo nego derat se. Je l' ono i modni mačić? Zar im nije država dala 4 iljade pomoći? Reka san ja da je to malo za njih. Pa ko će napripravit toliko staroga željeza, toliko rđe. Vidi šta su navaliliiii, jebateee. Sve je korona satrala, nema više ni aviona za Dubai; šta je išlo, išlo je prije, a dolaze i mlađe na red, uvik će za čistačicu bolje proć mlađa, može više zapet, a ako ćemo pošteno, ove naše Nine i to, njima je to naporno, mogu se samo slikat, ali nije to baš šta se traži na Birou u Dubaiu. A i gužva je sad doli, ne moš doć na red za sobu, mislin, čistit, glancat, deri peri i to, pa sad moraju ovako skupljat ove stare...željezo, rđu i to. Čak i gvožđe. E, ko je bija pametan uteka je na vrime. Šta će, ovde nema posla za njih, hoteli ne primaju čistačice ni sobarice, a nije loše uvatit 3200 kuna. Pa nema ni na aerodromu mista za njih, pa ni za čistit avione, sve to ide preko Faraona d grejt. A da im je bar grad da poslovni prostor ka vitezu Avgustu Škorošu Krišti, da otvore neki obrt, ručni rad i slično.

Ali on je zaslužija, zalaže se za normalizaciju i mir.
Koji mir, pa reka je...

Nisi razumijia, on je za mir vječni daruj im, Gospodine, za sve Srbe, jedino ne znam šta će ženi reć.

Jedino naša jadna Indira, Ajk i Tina u jednome, mora čistit apartmane za priživit, pa još svoje. Čak pet komada. Pa će eto iznajmljivat, u pauzama kad se ne smije, ono ahaaahaahaaaa, na kraju rečenice.

Onda se kamion zaustavio da prođu crni drugovi u koloni, koji su vikali: Za dooom...Spremni! - A Zakonita, da ovo su na povratku iz Knina, pa kad su već bili tamo, šta predsjednik i njih nije odlikova, kad je već bija široke ruke. Još su mu lipo i urlikali pozdrav koji mu ne smeta.

A bit će nije bilo vrimena, ali dogodine će garant Skeju odlikovat i reć da nema veze, neš ti, pa čovjek radi svoj posao, ne. I onda opičit malo Propovjednika: I ovako rekoh u srcu svojemu: “Ako i mene stigne sudbina luđakova, što sam onda bio toliko mudar?” I ovako rekoh u srcu svojemu: “I to je taština!” (Prop 2, 15) i to je to, aplauz. Šta bi mu zviždali, kad mogu pljeskat.

Pa, ako ćemo pravo, moga je dat koje odličje i Avgustu Škorošu Krišti i njegovu narodu. Šta se tu ima škrtarit kad su ordeni u pitanju.

Moga je odlikovat i Rojsa. A jesi vidija kako ga hvali, a. Pa da mene onako Rojs hvali, ne znan šta bi od sriće, vjerojatno bi se utopija.

Pa, zar to nije zabranjeno vikat, to za dom i to? - rekla je Zakonita.

Ma kakvi zabranjeno. Ti si to nešto pobrkala. Sad ćemo napravit pokus s Blesijem. Ajde, sinko, doli i viči Smrt fašizmu sloboda narodu.

On, da neću, pa da me neko namlati.

Ma šta će te namlatit, pa nije to zabranjeno, rekla je Zakonita, nego ono Za dom.

Ajde ti doli, pa ćemo vidit.

I počeja Blesi vikat: Smrt fašizmu, sloboda naroduuu! Doli dom i spremnooost!

I niotkud se stvorija Jozo pandurija, i da šta se to tu radi kontra demokracije.  Ope' ti, Blesi praviš bunu, je l'. O'š da ti malo nagazin na vrat, a! O'š malo kol'no na vrat, pa se žali.  O'š kol'no na suhon vratu, a! O'š suhi vrat u crijevu, je l'! Aš kol'no, a, ajd, reci! Pa di'š to vikat, te šporkarije. Jesu te to oni doma komunjare naučile? Srrram te bilo! Je l' mo'š nešto normalno, lipo, nešto ka Ubij Srbina i to, a ne te bezobrazluke. Pa kako će doć normalizacija kad to vičeš. Prije će se sve normalizirat na Vrapču. Evo ti na! Aj, sad viči!

Rulja se okupila i vikala: Nemoj, Jozo! Smiluj se, o'š kolino uganit. Unesrićit ćeš se. I Blesi mu je s poda govorio: Barba Jozo, pazite na kolino, reuma, a imate i vodu u kolinu, pa ako se prolije...

Pa se iz pravca dna začulo prrrc-pijuuu-prook, a Jozo je počeja vikat da ljudiii, neman zraka, guši me.

Pa kako ti nemaš zraka, a ti si njemu na suhom vratu.

A Jozo, da dođite ovamo, pa ćete osjetit šta je to...milu ti onu...pa, Blesi, sinko, šta si ruča, je li opet punjene tripice?

A Blesi, da nije ništa od jučer, bit će se ono od jučer pokvarilo, pa malo zaudara, i počeja vikat: Za dom!

A rulja: Spremni!

Jozo pandurija pustija Blesija i da taako je, Blesi, napokon si svatija. Možebit te i precjednik odlikuje. Vidiš kako je lako bit normalan. Još ubaci malo vrbe, Savu i to, i odma si pravi čovik. Ma, neeeće ti ni premijer ništa, ni ministri, niko ti ništa neće dok to vičeš, ali ne spominji više smrt fašizmu, to je puno grubo, kaka.

Onda smo svi onako generalno zborno zapivali: Zokiii, samo Zokiii, zvi će zokolooovi za te majicu daaati.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij