hren

PROJEKT AGLOMERACIJE KAŠTELA-TROGIR
Jučer je izvođač radova STRABAG AG uveden u posao i izvršena je primopredaja dokumentacije vezane za realizaciju Ugovora za izgradnju dijela sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Kaštela južno od državne ceste D8 do mora, priopčili su iz Vodovoda i kanalizacije Split.

Ovaj ugovor za investiciju vrijednosti više od 263 milijuna kuna predstavlja prvi korak u realizaciji projekata „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture šireg splitskog područja, odnosno aglomeracija Kaštela-Trogir i Split-Solin“ vrijednih ukupno 3,2 milijarde kuna koji se sufinanciraju sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Ugovoreni radovi na području Kaštela predviđaju izgradnju više od 60 kilometara odvodnih (kanalizacijskih) cijevi, 25 kilometara rekonstrukcije vodoopskrbnih cijevi, od čega će se u duljini četiri kilometra postaviti nove cijevi,  te izgradnju kanalizacijske crpne stanice Sućurac 3 i tlačnog vodovodnog cjevovoda od crpne stanice Štafilić do odvojka za Rudine.

Predviđeni rok realizacije ugovora je 36 mjeseci.

Ugovor za izgradnju dijela sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Kaštela dio je projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela – Trogir“, ukupne vrijednosti 1,43 milijarde kuna kojega s 803 milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija" 2014. – 2020.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij