hren
 

MUSINOV: BIO JE TO PAKLENI TORANJ, ODAVNO NISMO SVJEDOČILI TAKVOJ VATRI, NJENOJ SNAZI I SILINI
Nakon šest sati borbe s požarom na padinama Kozjaka, požar je lokaliziran, informacija je iz DVD-a Mladost u Kaštel Sućurcu. Među vatrogascima jedan je lakše ozlijeđen i to član DVD Kaštela, koji je zadobio ozljedu oka. Pružena mu je pomoć te je poslan na kućnu njegu.

Ekipama koje su satima, uz pomoć iz zraka, gasile požar pristigli su u pomoć i članovi DVD-a Makarska, DVD Omiš i još nekoliko vatrogasnih društava pa se aktivnosti gašenja na požarištu nastavljaju i dalje.

U DVD-u Mladost članice društva pripremile su oko 150 sendviča, koji su zajedno s pitkom vodom upućeni umornim i iscrpljenim vatrogascima na požarištu.

Neki od vatrogasaca nakratko su se spustili i do doma, a među njima i Ljubo Musinov, predsjednik društva.

- U odnosu na početak, sada gore izgleda fenomenalno. Na početku je to bio pakleni toranj, odavno nismo svjedočili takvoj vatri, njenoj snazi i silini koju je dodatno podiglo jako jugo koje je zapuhalo. Kad je požar u sat vremena od početka uspio doć do auto puta, onda znate o kojoj se vatrenoj stihiji radilo – kratko nam je kazao vidljivo umoran Musinov.

Požar koji je zahvatio područje iza Kozjaka, prema auto – putu, također se u ovom trenutku gasi, a u gašenju sudjeluju ekipe vatrogasaca iz Klisa, Dugopolja i drugi.

A nakon šest sati gašenja s terena je u Dom stigao i zapovjednik DVD-a Mladost Nenad Bonacin.

- Požar je od 18 sati pod kontrolom.  U gašenju su sudjelovale sve županijske vatrogasne snage i četiri canadaira, jedan air tractor, 50 vatrogasnih vozila i oko 200 vatrogasaca. Požar je zahvatio oko 180 hektara. Požar se proširio oko vojarne Vrh Kozjaka i krenuo prema auto-putu, no prema informacijama i on je pod kontrolom, a njega gase kolege iz zagorskih DVD-a –  zadnje su informacije koje nam je dao Bonacin, koji je s kaštelanskim vatrogasnim zapovjednikom Milivojem Taslakom upravo uređuje noćašnje dežurstvo na požarištu, kako bi se dio vatrogasaca odmorio.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij