hren

VIDLJIVE KONTURE BUDUĆE LUKE
Unatoč neugodnim vremenskim prilikama, od kišovitog i vjetrovitog vremena do jakog sunca i visokih temperatura, koje se zadnji period izmjenjuju na ovim prostorima, radovi na uređenju i izgradnji luke u Kaštel Starom ne staju, a kako nam često znaju komentirati Kaštelani, radi se i „petkom i svetkom“ pa ne treba niti iznenaditi izjava nadležnih da radovi na najvećem gradilištu u Kaštelima teku upravo kako je planirano.

- U ovom trenutku izvodimo radove na sekundarnom i glavnom lukobranu, odnosno radimo na dopremi, polaganju i betoniranju montažnih dijelova – kazao nam je Zoran Vukorepa iz tvrtke Pomgrad.

Da su radovi uzeli maha te da su već vidljive buduće konture starosejske luke, uvjerili smo se i sami na terenu.
Radnici na samom gradilištu prkose ovih dana visokim temperaturama zraka, no, kako kažu, ne daju se i rad teče bez zastoja, ali su nas ipak zamolili da s nekoliko riječi upozorimo roditelje na ponašanje djece i mladih, koji ulaze na gradilište te time sebe i one koji su s njima dovode u opasnost.

- Svakodnevno svjedočimo kako grupe djece i mladih ulaze na prostor gradilišta unatoč zabranama i ne samo da se tu kupaju nego pomiču oznake u moru i plivaju do objekata i sredstava gradilišta u moru, što je iznimno opasno. Kad mi odemo s gradilišta penju se na građevinske strojeve i cijelo gradilište im služi za zabavu. Iako nastojimo osigurati prostor gdje radimo, mnogo je stvari koje predstavljaju opasnost pa apeliramo na roditelje da razgovaraju s djecom, zabrane im boravak na ovakvim mjestima i vrše kontrolu gdje im djeca borave – poručili su nam djelatnici s gradilišta luke u Kaštel Starom, a njihovom apelu pridružujemo se i mi.

Inače, ako se sve nastavi dosadašnjim tempom ova luka, projekt težak oko 50 milijuna kuna, bit će završen početkom 2022. godine.

 

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij