hren

BRZA REAKCIJA KOMUNALNIH SLUŽBI
Kako su iz Grada Kaštela jučer i najavili nakon upita građana o lošem stanju šahti na Cesti dr.Franje Tuđmana, koje su popravljane ne tako davno, komunalne službe već su jutros reagirale i započele sa sanacijom dijela njih na Kaštelanskoj cesti u Starom.

Upravo na potezu  južno od osnovne škole , odnosno sjeverno od Valovog igrališta, ovog se jutra radilo „punom parom“ kako bi se popravilo što se popraviti da. Naime, problem sa šahtama, kako su objasnili iz Grada, u tom je što se na Cesti dr. Franje Tuđmana  duž Kaštela nalazi par stotina šahti  različitih proizvođača koje su postavljene kroz dugi niz godina za potrebe oborinske i fekalne odvodnje , telekomunikacija i ostale komunalne infrastrukture, pa je tijekom vremena potrebno izvoditi radove popravka ili zamjene tih instalacija i građevina komunalne infrastrukture, a samim tim i pomicanja spornih šahti, po kojima smo nadaleko već i poznati. 

No, kako su takvi radovi uvijek zahtjevni  zbog hitnosti popravka i potrebe  postavljanja privremene regulacije prometa kao i samih radova na različitim vrstama i tipovima šahti, često se događa da se  popravljena šahta zbog što bržeg otvaranja prometa ne stabilizira na terenu kako bi trebalo.

To je upravo i vidljivo oko gotovo svake od njih, jer je usljed velikog opterećenja i prometa asfalt ulegnut ili posve napukao , pa su brojne šahte nerijetko niže od razine same ceste, zbog čega brojni vozači voze „slalom“ ne bi li ih zaobišli pokušavajući što manje oštetiti svoje automobile.

Gužve zbog privremene regulacije prometa i radova stvarale su se i ovog jutra na spomenutom dijelu ceste, no nadamo se kako će unatoč potrebi da što prije budu završeni, sanirani dijelovi ceste biti nešto dužeg vijeka, a ne po onoj „drži vodu dok majstori odu“....

 

Foto:PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij