hren

POPRAVLJANO, AL UZALUD
Ako uzmemo u obzir da su brojni mediji, čak i strani, mjesecima pokazivali jednu od kaštelanskih „znamenitosti“, štrade pune različith šahti te da u gradu stalno svira bubnjarska sekcija na šahtama, kao i da su šahte omiljeni predmeti koje kaštelanski vozači često spominju u različitim psovkama, Kaštela bi se jednostavno, uz neke druge pridjeve, mogla opisati i kao grad šahti.

Kad bi nakratko željeli zaboraviti na šahte, uvijek se nađe netko ili nešto da nas podsjeti. A ovih dana podsjetio nas je jedan čitatelj, kratko napisavši: „Nedavno su popravljali šahte, a sada su ove gore nego one prije“.

I naravno, odlučili smo taj navod provjeriti i to upravo na dijelu na koji nam je pažnju skrenuo i čitatelj, južno od osnovne škole i sjeverno od Valovog igrališta u Kaštel Starom. Vidljivo je da su šahte bile predmet nedavnih radova, no dalo bi se zaključiti kako je nešto pošlo po krivu jer su sve šahte ostale niže od nivoa ceste, a zakrpe oko njih dodatni problemi za vozila koja tu prometuju.

Zašto je tako pitali smo nadležne u Gradu Kaštela.

- Na Cesti dr. Franje Tuđmana se nalazi par stotina šahti  različitih proizvođača koje su postavljene kroz dugi niz godina za potrebe oborinske odvodnje, fekalne odvodnje , telekomunikacija i slično.
Kako se radi o  vrlo dugoj dionici ceste s velikim brojem šahti, tijekom vremena je potrebno izvoditi radove popravka ili zamjene tih instalacija i građevina komunalne infrastrukture.  Ovakvi radovi su uvijek zahtjevni   zbog hitnosti popravka, potrebe  postavljanja privremene regulacije prometa kao i samih radova na različitim vrstama i tipovima šahti, a  kod različitih komunalnih instalacija koje se popravljaju.
Iz ovih razloga se događa da se  popravljena šahta zbog hitnosti otvaranja prometa ne stabilizira na terenu kako bi trebalo.
U svakom slučaju, komunalne službe će provjeriti stanje na terenu na koje se odnosi postavljeno pitanje te će potrebi reagirati na odgovarajući način – odgovorili su iz Grada i kako su najavili poduzeti ono što bude potrebno.

 

Foto: PGK i čitatelj


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij