hren

U SKLOPU MARINE S RADOM POČEO CAFFE BAVADRIA, BAZENI I OSTALI UGOSTITELJSKI OBJEKTI RADE PO DOGOVORU
Rekordnoj turističkoj sezoni nadali su se svi koji se bave turističkom djelatnošću, no zbog koronavirusa svi su se našli u problemu, a među njima i nautički turizam koji je posljednjih godina doživio procvat te su s razlogom i ovu godinu očekivali rekordne brojke u svojim lukama. No, kako im je predsezona propala, nadaju se nastavku sezone koja će im donijeti tek polovicu prošlogodišnjeg prometa. Pomaka ima, ali je daleko od očekivanog.

Takvu sudbinu dijeli i luka nautičkog turizma Marina Kaštela u Kaštel Gomilici koja u odnosu na prošlu godinu ima pad prometa oko 50 posto. Nakon popuštanja mjera, njihovi prvi gosti vlasnici plovila na vezu počeli su stizati krajem svibnja te se do danas broj gostiju znatno povećao kao i broj charter plovila koji će isploviti iz luke ovoga vikenda. No, iako je to daleko od očekivanog u odnosu na prošlu godinu, zadovoljni su jer ipak,nije sve stalo.

- Ovaj vikend isplovljava 150 charter plovila i 20 vlasničkih. Za sada sve skupa ne utječe na dolazak naših privatnih gostiju u Marinu Kaštela. Preko naše recepcije, vlasnike plovila obavještavamo o novim mjerama HZJZ i nacionalnog Stožera, te po tom pitanju nema nikakvih problema. Zadovoljni su i jedva čekaju doći. Moram istaknuti i da je pojača interes dolazaka megajahti  – kazala je Ivona Smoljić direktorica Marine Kaštela i dodala da dolazak pojedinih gostiju ovisi i o mjerama u njihovim matičnim državama, da li će zahtijevati samoizolaciju prilikom povratka.

Vlasnici charter plovila u Marini Kaštela su najčešće Nijemci i Austrijanci te njihov dolazak nije nužno vezan uz uspostavljanje zračnog prometa. No, direktne međunarodne linije za Split uveliko su olakšale onima koji žele doći u marinu i unajmiti plovilo i uživati u plavetnilu Jadrana te su uz s obzirom na situaciju ponudili sezonski popust.

- Otvaranje zračnog prometa je dosta olakšalo poslovanje i charterima i marinama u cijelosti, ali bez obzira na to dosta naših gostiju stiže svojim autima. Oni koji su mogli su došli i svakako je sve pozitivno, ali daleko od očekivanog u odnosu na prošlu godinu, imamo pad prometa oko 50 posto. Trenutno, s obzirom na situaciju Marina je izašla u susret svojim gostima te im nudimo sezonski popust.– kazala je Smoljić i napomenula da Marina i dalje radi po uputama te da se pridržavaju svih mjera zaštite koristeći dezinficijense i zaštitne maske.

BAZENI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U SKLOPU MARINE RADE PO DOGOVORU, OSIM BAVADRIA CAFFEA

- Bazeni u sklopu Marine Kaštela rade ograničeno. Trenutno je otvoren preko tjedna za potrebe Plivačkog kluba grada Kaštela, no za širu javnost još uvijek nije dostupno korištenje bazena. Znamo da je interes velik i nama je zaista žao, ali sada smo prisiljeni donijeti ovakvu mjeru i ovakvu odluku dok se ne smiri situacija sa Covidom 19 – kazala je Smoljić i dodala da su u  nekim terminima bazeni otvoreni i za korisnike njihovih vlasničkih vezova i posadu megajahti.

Što se tiče ugostiteljskih objekata u sklopu Marine Kaštela za sada rade po dogovoru osim caffe bara BavAdria koji radi po uredovnom radnom vremenu.

- Za sada u sklopu Marine Kaštela od ugostiteljskih objekata je otvoren caffe bar BavAdria, a ostali objekti se otvaraju po potrebi, odnosno za organizirane svečanosti po unaprijed dogovorenom terminu – napomenula je Smoljić.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij