hren

Na današnjoj konferenciji za medije nacionalnog Stožera Civilne zaštite objavljeno je kako je u zadnja 24 sata testiranje provedeno kod 1804 osobe, a pozitivan rezultat ustanovljen je kod 86 testiranih. Preminulih u navedenom razdoblju nema.

Tako se ukupna brojka oboljelih u Hrvatskoj od počeka epidemije popela na 4039 osoba. Od koronavirusa oporavilo se 2729 osoba, od čega u 24 sata 934 osobe, što je 13 više nego jučer, a oporavljenih kod kuće je 87 više nego jučer.

Broj trenutno oboljelih, odnosno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 1.204 osobe. Na današnji dan 132 osobe su na bolničkom liječenju, a pet pacijenata je  na respiratoru.

Na ovoj konferencija objašnjen je i problem s brojkama oboljelih u Istarskoj županiji, koji se nisu našli u ukupnom broju oboljelih.

- Od početka epidemije izvještavamo o broju novih slučajeva na temelju plaftorme koju je napravio HZZO, gdje županije  upisuju rezultate odmah nakon obrade. Nama se dogodilo od četvrtka da platforma u kojoj upisuju  u Istri je tehnički zakazala. Mi smo to uočili u nedjelju i počeli to ispravljati. Podaci o dnevno oboljelima od ponedjeljka do danas su ispravni i točni. Te 34 osobe koje su u ta tri dana oboljele u Istri ćemo dodati ukupnim podacima. Ista stvar nam se dogodila s Primorsko-goranskom županijom. Oni danas imaju nula, ali tri dana nisu mogli upisivati kada su imali 13 slučajeva. Jučer su imali četiri i prekjučer devet, mi smo to upisali kao 13 novooboljelih danas – objasnio je Krunoslav Capak.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij