hren
 

Policijski službenici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske od ranih jutarnjih sati srijede, tijekom 24 sata, proveli su prventivno – represivnu akciju pod nazivom  „24 sata brzina“.

Tijekom akcije, na području koje pokriva PUSD, policijski službenici obavili su kontrolu 494 vozila i vozača te su tom prilikom ukupno utvrdili i sankcionirali 397 prekršaja.
Za nepropisnu brzinu sankcionirano je 338 prekršaja, od čega za prekoračenu brzinu u naseljenom mjestu  288 prekršaja, a izvan naseljenog mjesta 50 prekršaja.
Dva prekršaja odnosila su se na vožnju pod utjecajem alkohola, njih osam za nekorištenje sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja za korištenje mobitela tijekom vožnje, sedam prekršaja za nekorištenje zaštitne kacige, sankcionirano je 13 prekršaja za nepropisno pretjecanje, a jedan prekršaj odnosio se za prolazak kroz crveno svjetlo.

Tijekom razdoblja ove akcije zabilježena su i četiri prometne nesreće na području županije.

- Apeliramo još jednom na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, zakonske odredbe i ograničenja te da se ponašaju savjesno i odgovorno jer na taj način čuvaju svoj život i živote drugih – poručili su na kraju akcije iz PUSD.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij