hren
 

U zadnja 24 sata u Hrvatskoj provedena su 1824 testiranja te su zabilježena 52 nova slučaja koronavirusa, čime se broj oboljelih od pačetka epidemije u Hrvatskoj popeo na 3827 osoba, kazao je na današnjoj konferenciji za medije ministar Vili Beroš, obavjestivši javnost da je jedna muška osoba, rođena 1951. godine, preminula u Infektivnoj klinici u Zagrebu.

Postotak pozitivnih nalaza je 4,3 posto. Ukupan broj preminulih osoba je 120, u ovom trenutku imamo pet pacijenata na respiratoru, od kojih je njih četvero u Osijeku, a jedna osoba u Zagrebu. Osoba koja je preminula u zadnja 24 sata nije bila na respiratoru. Aktivno oboljelih u ovom je trenutku 1183 osobe – neki su od podataka koje je javnosti iznio ministar Beroš.

Posebni podaci odnosili su se i na zdravstvene djelatnike pa je tako utvrđeno da je u zdravstvenom sustavu 81 osoba oboljela, a u samoizolaciji se nalazi 598 zdravstvenih djelatnika.

Ministar Beroš na ovoj je konferenciji iskazao zadovoljstvo činjenicom da sve više građana nosi zaštitne maske, a članovi Stožera posebno su komentirali pojavu koronavirusa u Ministarstvu obrazovanja, navodeći da je dio djelatnika Ministarstva od danas u samoizolaciji.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij