hren

NOVA ODLUKA STOŽERA
Zbog sve većeg broja oboljelih od koronavirusa nacionalni Stožer Civilne zaštite donio je novu odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od stotinu osoba, a koja na snagu stupa od ponedjeljka, 13. srpnja.

Pa su tako organizatori takvih događanja obavezni dostaviti obavijest o okupljanju Županijskom centru 112 i to 48 sati prije događanja. Od ove obveze izuzeti su oni koji su okupljanja prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest.

Isto tako, organizatori događanja s više od sto sudionika će morati voditi pisanu evidenciju o osobama na događanju, kako bi se moglo pratiti „kretanje“ zaraze“ i kontakti s mogućim oboljelim. Kontrolu ove Odluke i ostalih mjera provodit će inspektori civilne zaštite i policijski službenici.

Mail adresa Županijskog centra 112 u Splitsko-dalmatinskoj županiji je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najavljeno još mjera

Ministar Vili Beroš danas je najavio i uvođenje nekih novih mjera, što se prvenstveno odnosi na prelaske granice i ponovno uvođenje samoizolacije za one koji pristižu iz određenih država.

Ministar je najavio i novu uputu, odnosno preporuku za nošenje maski, osim u javnom prijevozu i u ugostiteljstvu i trgovini, no odbacio je skoro uvođenje pojedinih restrikcija.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij