hren

RASTEREĆENJE RODITELJSKIH NOVČANIKA
Prema odluci Vlade početkom lipnja, svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj i ove će školske godine godine, koja započinje u rujnu,  dobiti besplatne udžbenike, a besplatne udžbenike dobit će i učenici srednjih škola čije su obitelji korisnici zajamčene minimalne naknade, za što su sredstva osigurana u državnom proračunu.

Isto tako, Vlada je donijela odluku da učenicima osnovnih škola, iz obitelji koje su korisnici minimalne naknade ili su članovi  obitelji korisnika naknade za nezaposlene hrvatske branitelje, država  financira i nabavku radnog materijala.

Radni materijal ostalim osnovcima, a negdje i srednjoškolcima i ove će godine moći  financirati ili sufinancirati gradovi, općine i županije, ovisno o odlukama i planiranim sredstvima u proračunima. Tako će učenici negdje dobiti sav potreban radni materijal, dok će u nekim lokalnim zajednicama radne bilježnice i drugi obrazovni materijal ipak morati kupiti sami roditelji.

Grad Kaštela prošle je  godine za radni materijal osnovcima isplatio po 200 kuna za učenike nižih i po 300 kuna za učenike viših razreda, a u tu svrhu rezervirana su sredstva u proračunu i za narednu školsku godinu.
Iako su u Gradu planirali istu dodjelu sredstava kao i lani, kako će ta sredstva biti podijeljena i o kojim se iznosima radi, službena odluka još nije donesena, jer o njoj, na prijedlog gradonačelnika trebaju svoje reći gradski vijećnici.

Sistem podjele besplatnih udžbenika u organizaciji je osnovnih škola te će učenike, najvjerojatnije, udžbenici dočekati „na školskim klupama“. Također, svaka lokalna zajednica donosi odluku kako će biti isplaćena ili utrošena sredstva za radne materijale pa je savjet roditeljima da do konačnih odluka pričekaju s nabavkom potrebnog za polazak djece u školu.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij