hren
 

PUŠE BRZINOM I DO 130 KM/H
Olujno nevrijeme koje je u drugom dijelu ponedjeljka zahvatilo sjever Hrvatske i svorilo brojne poteškoće građanima i dodatan posao žurnim službama, tijekom noći nastavilo je i prema Jadranu, gdje najveći problem u funkcioniranju stvara orkanska bura, koja na širem splitskom području puše mjestimice i brzinom oko 130 km/h.

Jaka bura i ovog je puta na splitskom području stvorila pune ruke posla vatrogascima i drugim službama, koji uklanjaju porušena stabla i granje u Splitu, Žrnovnici, Solinu, Klisu.

Za razliku od nekih susjedih vatrogasnih društava, kaštelanski DVD-ovi ovog puta ipak tijekom noći i jutra nisu imali previše posla. Gomilički vatrogasci intervenirali su s kamionom – košarom na jednom limenom krovu u Kaštel Kambelovcu, dok su vatrogasci DVD-a Kaštela imali jednu intervenciju na srušenoj ogradi u Kaštel Štafiliću. Porušenih većih stabala za sada nema, a to su nam potvrdili i Ivan Čagalj i Mate Gotovac iz Vlastitog komunalnog pogona.

- Veća stabla su „na svojim mjestima“, no mnogo je odlomljenih grana,  razbacanih koševa i kanti za otpatke, bura je raznijela uokolo različiti otpad, manje predmete, stvoreni su problemi ljudima po vrtovima, okućnicama... reklo bi se, očekivano i djelatnici Vlastitog pogona na terenu s javnih površina uklanjaju sve što se da ukloniti zbog sigurnosti prometovanja pješaka i vozila. Upravo tražimo način kako ukloniti jednu opasnu granu kod dječjeg vrtića u Kambelovcu, al nadamo se da ćemo i to riješiti – kazao nam je Mate Gotovac.

Prema meteorološkim prognozama, u narednim satima  bura će biti u slabljenju  no ipak i u nastavku dana s olujnim udarima.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij