hren

SLAVLJE SE NASTAVILO U RESTORANU U KRUGU RODBINE  I PRIJATELJA
U dvorištu crkve Svetog Ivana Krstitelja u Kaštel Starom u nedjelju, svoju mladu misu proslavio je fra Filip Čogelja. Mladomisničko slavlje je započelo procesijom i roditeljskim blagoslovom te pozdravom dvoje mladih župljana, fra Filipovih školskih prijatelja.

Uz vjernike na euharistijskom slavlju je sudjelovalo oko dvadesetak svećenika te uz mladomisnika fra Filipa, njegov kum fra Mladen Lemo, župnik Župe Kaštel Stari don Franko Prnjak, definitor Franjevačke provincije Presvetog otkupitelj fra Anđelko Domazet i provincijal Franjevačke provincije fra Marko Mrše.

- Fra Filipe želim ti da budeš osoba oblikovana Kristom, da hodaš ovom zemljom kao otkupljen čovjek uzdignuta čela da te ništa ne pokoleba. Čvrsto stoj iza onoga u šta si uvjeren da je ispravno, a ne samo trenutno probitačno. Poštuj svoj svećenički poziv, on je velik u Božjim i ljudskim očima, pozvan si na poslanje koje se može sažeti u jednu riječ „dušobrižnik“. Svećenik je dušobrižnik i pozvan si skrbiti o ljudskim dušama, o njihovom vremenitom i vječnom spasu – kazao je fra Anđelko Domazet tijekom propovjedi i dotakao se riječi iz evanđelja.

- O tome je  riječ u današnjem evanđelju, o izmorenima, opterećenima, ojađenim ljudima da nađu spokoj u Isusu. To je za mene smisao svećeničkog poslanja,zajedno s Isusom biti iscjelitelj ljudskih rana, biti lijek, melem, utjeha ljudima koji su izranjeni različitim životnim ranama – istaknuo je fra Anđelko obraćajući se okupljenim vjernicima, a posebno mladomisniku fra Filipu kojeg su na samom početku ovog slavlja blagoslovili njegovi roditelji Ante i Melita, a pozdravnu riječ mu je uputio i školski prijatelj. 

- Sretni smo što radost svoga svećeničkog poziva dijeliš s nama, svojom obitelji i prijateljima. Nama si ponos i radost, ne sumnjamo da ćeš imati široko svećeničko srce puno razumijevanja i ljubavi jer te kao takvog poznajemo iz školskih klupa i dugogodišnjeg prijateljstva. Pratili smo te od ulaska u redovničku zajednicu do ovog svečanog trenutka, a znaj da ćemo uvijek biti s tobom gdje god budeš vršio svoju svećeničku službu. Dao Bog da sve ono što budeš propovijedao i u djelo preneseš, to je želja svakog od nas – kazao je fra Filipovi prijatelj koji ga je pozdravio u ime župnika i cijele Župne zajednice.

Riječi zahvale na kraju misnog slavlja uputio je i mladomisnik fra Filip zahvalivši svima, posebno svojim roditeljima te Bogu koji ga je izabrao za ovo zvanje, jer kako je kazao, dugo se preispitivao, ali je u konačnici shvatio da je to Božja volja. „Dosta mi je tvoja milost“ riječi su koje je izabrao za sebe, za svoj život, riječi s kojima je objavljena mlada misa.

Nakon Svete mise u krugu dvorišta crkve Svetog Ivana Krstitelja vjernici su se mogli počastiti postavljenim kolačima i pićem, a potom je slavlje  nastavljeno u restoranu samo za obitelj i prijatelje.

 

 

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij