hren
 

UZ PRIDRŽAVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA
Tradicija Kaštelanskog kulturnog ljeta nastavila se i 22.godinu za redom. Svečano otvaranje odvilo se ove subote na Igrišću u Kaštel Štafiliću,a središnji događaj večeri bio je koncert poznatog hrvatskog glazbenika Massima Savića. 

Na svim prilazima Igrišću, publiku je čekalo osoblje sa dezinfekcijskim sredstvima, te su nakon nanesenog dezinficijensa mogli zauzeti mjesta oko i pred pozornicom i čekati nastup Massima. Prije nego se Massimo sa svojim bendom popeo na pozornicu uslijedio je protokolarni dio otvaranja kojim je moderirala Marijana Vulas. Himnu Republike Hrvatske otpjevala je sopranistica splitskog HNK Antonija Teskera, uz pratnju pijanista Zorana Velića, a nešto kasnije izveli su i ''Zvona moga grada''.

Riječ otvaranja pripala je gradonačelniku Denisu Ivanoviću koji je poželio dobrodošlicu Kaštelanima i Kaštelankama te njihovim gostima. Zaželio je svima da uživaju u ovogodišnjem prilagođenom programu ''Ljeta'' i podsjetio na pridržavanje zadanih epidemioloških mjera.

- Ove godine, nakon 22 godine postojanja Kaštelanskog ljeta, ono je sadržajno nešto manjeg obima zbog epidemioloških razloga program je sastavljen 40 događanja. Doista smo do zadnjeg trenutka čekali upute Nacionalnog stožera i prema njima prilagodili sadržaj i obim događanja, kazao je Ivanović.

Ovo'' Kaštelansko ljeto'' će proći bez ribarskih fešta i folklornih događanja, ostaju Večeri dalmatinske pisme u vidu memorijalne večeri u spomen Olivera Dragojevića kao i Večeri Miljenka i Dobrile koje će trajati tri dana, no bez predstava.

Gradonačelnik je dodao kako je između ostalog Massimo bio i njegov izbor, a kao omiljenu pjesmu izdvojio je Iz jednog pogleda.

Nakon protokolarnog dijela, mnogobrojna publika srdačno je dočekala zvijezdu večeri Massima i njegov bend pa je uslijedio gotovo dvosatni koncert na kojem su se mogli čuti Massimovi hitovi, suradnje i pokoja obrada.

- Moram reći da smo moj bend i ja jako zahvalni izborima jer je ovo jedinstvena prilika u kojoj možemo uživati u glazbi, bojim se da će čim se biračka mjesta zatvore morati opet u zatvaranje, tako da uživajmo u ovom trenutku, kazao je Massimo na početku koncerta.

Koncert je počeo sa pjesmom ''Neka ti plove brodovi'' , uslijedile su: ''Tišina'', ''Odjednom ti'', ''Sjaj u tami'', ''Iz jednog pogleda'', ''Stranac u noći'', ''Zar više nema nas'' i tako redom gotovo puna dva sata. Publika je Massima ovacijama dozvala na bis, a on im je sa svojim bendom, sastavljenim od vrhunskih glazbenika, za kraj pružio medley sastavljen od nekoliko pjesama. Čini se da se između Massima i Kaštelana stvorila glazbena kemija jer je poručio kako pjevaju toliko dobro kao da su zajedno s njim uvježbavali nastup.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij