hren

S RESNIKA JE USPOSTAVLJENO 38 DIREKTNIH LETOVA
Zračni promet kako u Evropi tako i u Hrvatskoj pomalo se normalizira, a od svih hrvatskih zračnih luka ona na Resniku za vikend će primiti najviše zrakoplova. Iako su zadovoljni brojem putnika koji će stići, daleko je to od očekivanog. Prvog vikenda u srpnju ove godine Zračna luka Split bilježiti će 75 posto manje putnika u odnosu na prošlu godinu.

Iako se svakim danom, nakon uspostave direktnih međunarodnih letova, povećavao broj komercijalnih, ali i privatnih letova te će ovaj vikend sletjeti oko 100-ak zrakoplova sa oko 10 tisuća putnika, Zračna luka Split bilježi veliki pad prometa u odnosu na prošlu godinu.

- Ovaj vikend je izvrstan, puni smo prometa. U subotu imamo oko 48 zrakoplova od toga su 34 redovne linije i komercijalni zrakoplovi i 14 je privatnih zrakoplova, a toliki broj zrakoplova će biti i u nedjelju. Možemo kazati da ovaj vikend očekujemo oko stotinjak zrakoplova i negdje oko 10 tisuća putnika - kazao nam je Mate Melvan voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj Zračnoj luci i dodao iako su zadovoljni brojem putnika s obzirom na situaciju sa koronavirusom, bilježe veliki pad prometa u odnosu na prošlu godinu.

Naime, u lipnju ove godine u Zračnoj luci je zabilježeno oko 26 tisuća putnika što predstavlja svega pet posto putnika u odnosu na lipanj prošle godine. A od početka godine zabilježili su svega 108 tisuća putnika, što je tek 10 posto prošlogodišnjeg prometa.

- Promet je daleko od onoga čemu smo se nadali, bit će to oko 15 do 20 posto prometa, odnosno vikend će biti jedan trećina prošlogodišnjih vikenda jer smo mi znali imati od 35 do 48 tisuća putnika tijekom vikenda. To je sada puno manje, ali u odnosu na druge naše zračne luke mi imamo gotovo višestruko veći promet nego što je na drugim lokacijama – kazao je Melvan i napomenuo da trenutno imaju 38 direktnih letova prema europskim destinacijama sa 26 avioprijevoznika.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij