hren

PREDSTAVLJANJE KANDIDATKINJE I PROMOCIJA FILMA
Nezavisna kandidatkinja za novi saziv parlamenta Karolina Vidović Krišto, koja se nalazi na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore za devetu izbornu jedinicu, sinoć se u Kaštel Lukšiću kratko predstavila Kaštelanima, a  prije samog predstavljanja kandidatkinje održala se projekcija filma „Slike iz života ratnika” redatelja Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića.

Film „Slike iz života ratnika” priča je o ratnom heroju vukovarske obrane, pukovniku HV-a Ivanu Anđeliću, zvanom Doktor i njegovom ratnom putu na kojem je preživio ratni pakao koji se odvijao u gradu Vukovaru. Ivan Anđelić, kako o njemu govore svjedočanstva,  nakon pada Vukovara sa svojim suborcima krenuo je u obranu tog područja, postao je zapovjednik obrane te je ustrojavao brigadu Rama. Polovicom lipnja 1992. godine bio je teže ranjen te je nedugo zatim prebačen u bolnicu u Splitu. Iako je bio ranjavan i više puta, odbio je otići u mirovinu te je nastavio svoju karijeru profesionalnog vojnika. Umirovio se nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i preustroja ratnih postrojbi HV-a.
Upravo je protagonist filma Ivan Anđelić, zajedno s prvim zapovjednikom grada Vukovara pukovnikom HV-a Ivicom Arbanasom Lipim, kandidirao  Karolinu Vidović Krišto u politiku. A kandidirali su je, kako se čulo u promotivnom razgovoru s novinarom, koji su Kaštelani također mogli vidjeti ove večeri, zbog njenih ljudskih i moralnih kvaliteta te njene borbe za hrvatske branitelje, djecu i mlade.

Karolina Vidović Krišto, rođena Vukovarka, novinarka je i voditeljica koja iza sebe ima četvrt stoljeća rada na Hrvatskoj radioteleviziji, predsjednica je Upravnoga odbora Zaklade za hrvatsku povijest, a bila je i članica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog. Ova novinarka sada se aktivno uključila u politiku te se nalazi na listi devete izborne jedinice kao nezavisna kandidatkinja Domovinskog pokreta.

Na predstavljanju u Lukšiću, a nakon odgledanog filma, naglasila je što joj je cilj ako nakon 5. srpnja sjedne u saborske klupe.

-  Trebamo biti čestiti u svom radu, moliti se Bogu, izgraditi ovu državu, a ono što ja smatram da je naš prvi korak je istrgnuti je iz ralja djece komunizma. To nam je prvi korak – kazala je Vidović Krišto i nadodala  kako njen prvi korak nije bio lak, a to je upravo kandidatura u ovim parlamentarnim izborima.

- Uz Božju pomoć i vaše povjerenje borit ću se protiv korupcije, protiv institucionaliziranja pedofilije, za zaštitu djece, za istinu i za politiku integracije, dolaska i povratka Hrvata izvan Hrvatske. Nije dovoljno birati pametne i domoljubne zastupnike. Trebaju usto i iznad svega biti čestiti i hrabri, braniti vaše stavove, voditi politiku ostanka, povratka i integracije Hrvata diljem svijeta – ustvrdila je te pozvala sve nazočne da u nedjelju,  5. srpnja,  izađu na birališta i „vrate državu na Božji put, jedini pravi put“.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij