hren

NASTUPILI PRIJATELJI OJKAVICE, KUD 7 KAŠTELA I KLAPA SV. JERONIM
Druga večer manifestacije ''Nostalgija'' održala se ove nedjelje na rivi u Kaštel Novom. Sinoć su se uz štandove izlagača Eko - etno sajma, Kaštelanima predstavili i Prijatelji Ojkavice Kaštela, KUD 7 Kaštela, kao i klapa Sv. Jeronim te su svatko na svoj način podijelili djelić tradicije okupljenoj publici.

Prijatelji ojkavice uz pomoć diplara, izveli su ojkavicu, reru i gangu, napjeve dalmatinske zagore, a   članovi KUD-a 7 Kaštela prošetali su u narodnim nošnjama Kaštela, Splita, Korčule, Vrlike i Posavine. Zbog epidemioloških mjera, članovi KUD-a nisu mogli prikazati svoja plesna umijeća, nego su uz glazbenu podlogu kao na modnoj pisti prošetali nošnje i pripadajući nakit te izmamili aplauz okupljenih.

U nastavku večeri na pozornicu se popela nagrađivana klapa Sv. Jeronim, koja je iz svog opusa publici poklonila splet tradicijskih pjesama o Maricama,kao i poznatu Croatio iz duše te ljubim, pa se zapjevalo i zapljeskalo.

Večeras nastavak uz blagoslov brodica

Manifestacija se danas nastavlja svetom misom koja će se povodom blagdana Sv. Petra održati u 19 sati u župnoj crkvi u Kaštel Novom. U 20 sati kreće procesija kod spomenika u kojoj će se kip svetca ukrcati na brod te otploviti do kule Ćipiko, gdje će župnik don Dario Čorić blagosloviti brodice i puk. Organizatorica manifestacije Željka Perdić, uputila je poziv svim Kaštelanima koji posjeduju brodice da se odazovu ovoj jedinstvenoj procesiji morem te blagoslovu brodica.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij