hren

OTVOREN TRODNEVNI EKO-ETNO SAJAM
U pravom ozračju ljetnog predvečerja i večeri, na rivi u Kaštel Novom, ove se je subote okupilo dvadesetak izlagača, prezentirajući djelić svojih proizvoda na Eko – etno sajmu Kaštela 2020., kao i čuvari tradicijske baštine, među kojima KUD Putalj i Kaštelanke,  klapa Cambi te organizatori ovogodišnje tradicijske revije i programa Nostalgije iz udruge Šušur te Turističke zajednice Kaštela, ali i građani koji su željeli biti dio ovog događanja.

Zbog epidemije koronavirusa, na rivu u Kaštel Novi pristigli su uglavnom proizvođači suvenira, rukotvorina i uporabnih predmeta iz Kaštela i bliže okolice, dok je očekivano izostao dolazak izlagača sa sjevera Hrvatske te susjedih država, kao što je to bila praksa u godinama ranije. No posjetitelji sajma imali su priliku vidjeti dosta toga zanimljivog, a između ostalog i ono što su izradili ili proizvele kreativne ruke domaćih radinosti Marinić, Turudić, Šundov, Pavković, Marinković,kaštelanski suveniri Jurić i Perišin, Elvirin svijet boja, udruga Kis Trogir, drniška pršutana Ružić, Riba Dražin, kaštelanski suveniri Baričević i drugi.
Našlo se tu različitog nakita, proizvoda od maslinovog drveta, suvenira od lavande, mode inspirirane etno detaljima, radova izrađenih pirografijom, likovnih minijatura i slika, kamenih kućica, pripravaka od meda, pakiranih slanih i slatkih zalogaja, šarenog dječjeg svijeta i cijeli niz ostalih proizvoda.

Rivom u Kaštel Novom ove su večeri prodefilirali članovi KUD-a Putalj, prezentirajući narodne nošnje, u sklopu ovogodišnje modne revije Nostalgija, a ženska vokalna skupina tog KUD-a Kaštelanke, pobrinule su se i za glazbeno ozračje samog otvaranja manifestacije.
Inače, sve nazočne ove su večeri pozdravili županijski pročelnik Tomislav Đonlić, direktorica Turističke zajednice Nada Maršić i organizatorica Željka Perdić, dok je cijelo događanje službeno otvorila dogradonačelnica Kaštela Jadranka Matok – Bosančić.
U drugom dijelu večeri, na pozornicu se popela klapa Cambi i priuštili sudionicima i gostima poslasticu u vidu klapske pisme, koju je s njima zajedno, pjevala i publika.

Manifestacija se nastavlja i danas

Danas, u nedjelju poslijepodne, izlagači će na rivi u Kaštel Novom  ponovo otvoriti svoje štandove. U 21 sat slijedi  mimohod u nošnjama KUD-a 7 Kaštela  i nastup klape Sv. Jeronim, a svoj obol događanju dat će i Prijatelji ojkavice.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij