hren
 

Posebno svečano danas je bilo u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu, gdje je splitsko-makarski nadbiskup  mons. Marin Barišić predvodio svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je za prezbitere zaredio osam đakona, a među njima i Kaštelanina fra Filipa Čogelju.

Uz fra Filipa Čogelju na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja zaređeni su i fra Ivo Rastočić, fra Slaven Čeko, fra Filip Čogelja i fra Željko Štrbac te na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Odrljin, don Nikola Šakić, don Mirko Šakić i don Slavko Volarević.

- Današnje ređenje nalikuje na ređenja u podzemnim Crkvama. Koronavirus nas je prisilio na ograničen broj ljudi i na skučeni prostor, ali vjerujem da su srca naših ređenika otvoreno i cjelovito predana Gospodinu - rekao je u uvodu nadbiskup Barišić.

- Draga mladosti, Gospodin vas želi učiniti znakom svoje ljubavi u ovome svijetu. Kako biste to postali, trebate se otvoriti Njegovoj riječi. Ako se povežete s njom, ona će postati vaša hrana, svjetlo i snaga. Vjerujući Riječi postajete sposobni za izgradnju Crkve i društva. Ovaj svijet vas treba jer treba Boga. On je onaj koji nadilazi sva bogatstva i bez kojega ostajemo siromašni. Vi ste Njegovi svjedoci, svjedoci najvećeg bogatstva kojeg čovjek može imati. Zbog toga vam želim da grijehu kažete „zbogom“ kako biste bili „s Bogom“ te tako postali blagoslov sredinama u kojima budete djelovali. Neka vam u tome pomogne zagovor Blažene Djevice Marije, majke svih svećenika – poručio je ovom prilikom osmorici mladića splitsko-makarski metropolit.

Fra Filip Čogelja  sin je Ante i Melite rođen 12. veljače 1995. godine, a dolazi iz župe sv. Ivana Krstitelja u Kaštel Starom. Svoj  pastoralni praktikum vršio je u Župi sv. Franje u  Imotskom, a na radost brojnih kaštelanskih vjernika svoju mladu misu održat će u nedjelju, 5. srpnja u crkvi Gospe od Ružarija u Kaštel Starom.

Foto: Youtube


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij