hren
 

Tijekom zadnja 24 sata u Hrvatskoj je provedeno testiranje 654  osobe, a testovi su pokazali da u državi ima 22 novooboljele osobe, kazano je danas na konferenciji za medije nacionalnog Stožera Civilne zaštite.

Jedanaest novooboljelih  osoba su iz Grada Zagreba, četiri osobe su iz Osječko-baranjske županije, dvije osobe iz Istarske županije te po jedna osoba iz Krapinsko-zagorske, Vukovarsko-srijemske. Zadarske i Primorsko-goranske županije

U ovom trenutku aktivno oboljelih u Hrvatskoj je 139, od čega je njih 18 na bolničkom liječenju, dok na respiratorima nema pacijenata.  Broj ukupno oboljelih tijekom ovih nekoliko mjeseci u Hrvatskoj je 2388 osoba, a preminulih 107 osoba.

Poseban režim za putnike iz BIH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova

Ministar Davor Božinović na ovoj je konferenciji najavio dvije nove odluke, čija primjena kreće noćas od ponoći. Prva odluka odnosi se na prelaske granica i ulaske u Hrvatsku osoba iz BIH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova. Osobe iz tih država po ulasku u Hrvatsku morat će obvezno boraviti u 14-dnevnoj samoizolaciji. To se ne odnosi na putnike koji su kroz te države prošli u tranzitu.

U javnom prijevozu obavezne maske

Druga odluka donosi obvezu zaposlenicima u javnim prijevozima, kao i putnicima, nošenja medicinskih maski ili maski za lice u svim prometnim sredstvima javnog prijevoza. Putnicima, koji ne budu imali maskevozači ne smiju dozvoliti ulaz u vozilo, naglašeno je u novoj odluci.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij