hren
 

U STAROM JE SVEČANOST ODRŽANA, A U KAMBELOVCU ĆE ODREDITI NOVI SVEĆENIK
Dugi niz godina primanje prve Svete pričesti i krizme u kaštelanskim Župama održavalo se kroz mjesec svibanj i lipanj. No, ovu godinu po prvi puta, zbog koronavirusa nadbiskupija Splitsko-makarska, krizme je odgodila za sljedeću godinu, dok je za vjersku svečanost Prve pričest, svećenicima župa odobrila i preporučila održavanje u ovoj godini.

Tako će 317 prvopričesnika iz šest kaštelanskih Župa, prvu Svetu pričest primati kroz srpanj, rujan i listopad, osim njih 47 iz Kaštel Starog koji su svoju svečanost imali 21. lipnja u Crkvi svetog Ivana Krstitelja. Kao i 60-ak prvopričesnika iz Kaštel Kambelovca koji do dolaska novog župnika neće znati datum Prve pričesti.

Nakon Kaštel Starog, Prva pričest će biti u crkvi Kraljice mučenika u Radunu, 5. srpnja gdje će Stolu Gospodnjem pristupiti 41 prvopričesnik, a misno slavlje će predvoditi župnik, don Mate Škaričić. U istom mjesecu, u bijelim haljinama 59 prvopričesnika će primiti Prvu pričest u Kaštel Gomilici i to 19. srpnja u crkvi Sveti Jeronim.

Najmanji broj prvopričesnika ovu godinu, njih 28 je u župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću, a 6. rujna će ih pričestiti njihov župnik don Damir Vuletić. Potom, vjerska će svečanost biti u Kaštel Novom i to 13. rujna u župi Svetog Petra apostola za njih 65 koje će pričestiti župnik don Darijo Čorić te u Kaštel Sućurcu i to 27. rujna u župi Sveti Juraj za 59 prvopričesnika.

Veliki broj prvopričesnika i ovu godinu  će biti u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, njih 65 koji će pričestiti njihov župnik don Marijo Buljević, 4. listopada u Kaštel Lukšiću.

Jedina župa u Kaštelima u kojoj do dolaska novog svećenika neće biti poznat datum Prve pričesti je župa Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu. S obzirom da je njihov dugogodišnji župnik don Bobo Delić iznenada preminuo, sve dužnosti župe do dolaska novog svećenika obavlja don Josip Periš uz pomoć don Gabrijele Kambera. Dolazak novog župnika se očekuje u kolovozu kada nadbiskupija određuje premještaj, odnosno imenovanja u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij