hren
 

MORE ODGOVARAJUĆE
Pred nama je produženi vikend pa iako meteorološke prognoze ne predviđaju ljetno vrijeme, već promjenjivo i s mjestimičnom kišom, određeni broj Kaštelana zasigurno će se željeti okupati u moru, a prema zadnjem ispitivanju kakvoće mora, čija je temperatura oko 21 stupanj, na svim kaštelanskim plažama more je ogovarajuće za kupanje.

No, stanje ipak nije idealno, jer je zadnje uzorkovanje i ispitivanje kakvoće mora na jedanaest kaštelanskih plaža ovog tjedna, pokazalo da je more nešto slabije kakvoće na njih dvije, plaži Kamp u Kaštel Gomilici te plaži Đardin u Kaštel Starom.
Na plaži Kamp kakvoća mora ponijela je ocjenu dobro, a na plaži Đardin ocjenu dovoljno. Na ostalih devet službenih plaža, Resnik, Gabine, Palace, Miljenko i Dobrila, Šoulavy, Puntica, Baletna, Torac i Gojača, more je izvrsne kakvoće.

Zadnje praćenje kakvoće mora pokazalo je da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji na 169 plažnih lokacija more bilo izvrsno, dok je na njih pet more bilo dobro. Osim na plaži Kamp, more je dobro bilo i na plažama Belvedere u Seget Vranjici, hotela Jadran u Segetu, u Dugom ratu te Soline u Brelima. Jedina plaža s ocjenom dovoljno u županiji je plaža Đardin, a nezadovoljavajuću ocjenu nije ponijela niti jedna plaža na području Splitsko – dalmatinske županije.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij