hren
 

U ORGANIZACIJI UDRUGE ŠUŠUR I TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA KAŠTELA
Ovogodišnji 11. Dani tradicije pod nazivom Nostalgija održat će se od 27. do 29. lipnja na rivi u Kaštel Novom. U sklopu manifestacije održat će se i Eko etno sajam uz prigodni program, klapsku pjesmu, defile narodnih nošnji te će tradicionalno proslaviti i dan Župe, svetom misom i procesijom brodicama.

- Svih ovih deset godina ovom kulturno – gastro -  sajamskom manifestacijom željeli smo da posjetitelji osjete i dožive Kaštela i Hrvatsku kroz mirise i okuse gastro ponude, autohtonih jela i pića, zvuke folklora i narodne običaje, klapsku i duhovnu pjesmu, tradicijske obrte i unikatne rukotvorine kao spoj tradicije i vrhunske mode – poručuju iz udruge Šušur koja je organizator ove trodnevne manifestacije.

Uz udrugu Šušur, suorganizatori su Turistička Zajednica Kaštela, pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, TZ splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva turizma i Cemexa.

Kako se ne bi prekinula tradicija održavanja ove manifestacije, ovogodišnja događanja održat će se prema preporukama nacionalnog Stožera Civilne zaštite u nešto drugačijem obliku, ali opet s naglaskom na bogatstvo ne materijalne kulturne baštine, izvorne hrvatske proizvode i u duhu kršćanske tradicije, poručuju organizatori.

Na izložbeno- prodajnim štandovima hrvatski proizvođači izložit će svoje proizvode kroz klapsku pjesmu i izložbu narodnih nošnji, a predstaviti će se bogatstvo ne materijalne kulturne baštine.

Program Eko - etno sajma bit će od 27. do 29. lipnja od 16 do 23 sata na rivi u Kaštel Novom s tim da će prvoga dana, otvaranje sajma početi u 18 sati uz prigodni program, dok će sljedeće dvije večeri u 21 sat biti koncerti klapa i defile narodnih nošnji.

Posljednji dan Nostalgije, Župa svetog Petra apostola u Kaštel Novom tradicionalno će proslaviti svog zaštitnika svečanom Svetom misom u 19 sati, nakon čega će biti procesija u kojoj će kip svetog Petra biti jednim dijelom nošen brodicom dok će vjernici prateći ga uz obalu pjevati duhovne pjesme.

Dodajmo, kako je od samog početka organizacije, manifestacija postala međunarodna, a Kaštelani i njihovi gosti imali su prigodu uživati u etno i gastro baštini Hrvatske i susjednih zemalja, posebno Slovenije, sa uvijek zanimljivim sudionicima iz Cerknice i okolnih mjesta.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij