hren
 
Grad Kaštela izdvojit će 50 tisuća kuna iz proračuna i uplatiti ih na račun obitelji vatrogasaca, žrtava stravičnog požara na Kornatima. Ova odluka donijeta je danas na sjednici Poglavarstva.

- Duboko suosjećamo s obiteljima žrtava, čija nas je tragedija neizmjerno pogodila - kazao je Ivan Udovičić, gradonačelnik Kaštela.

Izvor: Glas Dalmacije


KOMENTARI:

Stari Komentari (22)

 • (Gost)

  Bravo gradonačelniće!!!!

  oko 12 godina prije
 • 1312 (Gost)

  A JESTE SE MAŠILI....

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  mogla je kapnit još koja kunica

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  bolje išta nego ništa a kako bi oni bančili da dadu malo više banda sve banda a day ne govorimo o sabrnicima a koliko je jadna raja skupila od onog malo šta ima svi ovi veliki su se tribali odreći čitave plaće koda im je mala posebno oni sabornici šta imaju 20.000 ijada kuna dabogda im uvik bilo malo

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  Bravo za gradonačelnika
  lijepo od gradonačelnika ali bi njega i sve gradske vlasti zelio upozoriti da nakon ove tragedije pogleda malo po kaštelanskim dobrovoljnim društvima gdje se troši novac iz gradske blagajne dali na kupnju skupih osobnih vozila za vožnju presjednika i zapovjednka tih društava ili na školovanje i obučavanje mladog vatrogasnog kadra i to da se i nakon ove tragedije po kaštelima na intervencije šalju malodobnici osobe ispod 18.
  godina.
  a to se vrlo lako moze utvrditi iz liste osoba koje odlaze na intervenciju.
  Dobrovoljna društva su mjesta gdje pojedinci ostvaruju svoje osobne interese na teret ovih maloljetnika.

  oko 12 godina prije
 • Za gosta 161 (Gost)

  Pa imaju li ti maloljetnici mater i ćaću pa šta im ne zabrane da gase požare pa niko neće moć ostvarivat svoje osobne interese na teret njihove dice,pa valjda su roditelji odgovorni sta dica gase požare,voze motore i aute...dok se ne dogodi zlo a onda je uvik kriv neko drugi

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  jemaš prav 103. uvik je neko drugi kriv.

  oko 12 godina prije
 • DVD (Gost)

  NAKON OVE TRAGEDIJE BIT ČE SIGURNIO++O MANJE VATROGASACA MISLIM DOBROVOLJNIH

  oko 12 godina prije
 • za 103 (Gost)

  isto tako kad se djeca upisu u nogometne klubove ne raspoređuju ih treneri da igraju derbije nego sve ide postepeno,
  misljenje,sustav dobrovoljnih vatrogasaca u Hr nije dobar a ovo što se desilo na kornatu ide tome u prilog

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  Mi svi u Kastelima moramo najprije rec veliko hvala nasim vatrogascima jer nikad nisu nas razocarali, nikad nisu zalili truda da obrane nase kuce i polja, i zato nije lipo da ih se kritizira ka da su potencijalni kriminalci, najprije poštovanje prema njima, a ako netko od njih i nesto ostvari za svoju korist, to ne moze nikad umanjiti njihove zasluge. Ja mislim da triba nakon ove nase nacionalne tragedije kao prvo izvuc poduku i iz ovog najtragicnijeg slucaja u povijesti vatrogastva kod nas naucit dobro lekciju, da se nikad ovo vise ne ponovi. I kao prvo zbog sigurnosti onih koji nam pomazu dok se mi ladimo u klimatiziranim prostorima ili uzivamo na moru, treba im omogucit da svoju zadacu obave u sta sigurnijim i boljim uvjetima, a pod tim mislim da tribaju bit tehnicki opremljeni sta bolje i modernije, da za njih radi tehnika, koja ima svoju cijenu koju mi moramo platiti, jer su njihovi zivoti neprocjenjivi. Ove koji su nam otisli niko vise ne moze vratit.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  VIŠE KANADERA MANJE GOVRA

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  Kanaderi su ovo sve i zakuvali. Da nije njih pazilo bi se kako se pristupa požarima. Ovako se svi vade na Kanadere (i rođake im Sanadere)

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  Nadamo se da će nakon ove trgaedije riječ ODGOVORNOST napokon dobit svoje pravo značenje!!!
  I to na svim razinama.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  Naravno ODGOVORNOST ,treba dobiti na težini tako da jedna te ista osoba ne može biti u isto vrijeme Županijski, Gradski, Područni i još ko zna koji zapovijednik

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  Točno, baš to šta ste rekli je prava istina, odgovornost se mora uvik prepoznat, jer sigurno da Slavica ne snosi jedini odgovornost, svi moraju odgovarat i to mi moramo znat ko je i zašto odgovara. Kad imaš odgovorno radno misto imaš veću plaću od niže rangiranih, imaš privilegije i još uz to možeš napredovat, znači imat još veću plaću. A ne kad se nešto dogodi svima tvrdit da nisi ništa kriv, i nije NIKO KRIV OD ZAPOVJEDNIKA VATROGASACA , oni sigurno nisu namistili ovu tragediju, ali su odgovorni za sve šta se desi, jer ili rade previše rutinski ili su bez dovoljno znanja o onome o čemu odlučuju. Eto zašto ti nesritni ljudi moraju odgovarat, je i oni su nesritni ka i mi svi šta se ovo desilo, a najnesritiniji su naši vatrogasci kojih više nema i njihove obitelji. Zato molimo boga za ovu dvojicu mladića da se njihova mladost uspije othrvati opasnosti u kojoj se nalaze i da im mi sa svojim prilozima pomognemo da dobiju poslije najbolje moguće izlječenje, bar im to dugujemo.

  oko 12 godina prije
 • amadeus (Gost)

  U Kaštelima se za sve ima novaca osim za vatrogasce, e moj grdonačelniće [B]null[/B]

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  da je da 500 000 nekima bi bilo malo

  oko 12 godina prije
 • v.r. (Gost)

  žalosno ča država neda pare nego narod skuplja :(

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  KAKO NEMA NIŠTA O HUMANITARNOJ AKCIJI NA POLJUDU ZA POGINULE VATROGASCE

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  kako nema, ima u kalendaru

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  PA KONCERT JE BIO ZA SVAKU POHVALU

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  ČESTITKE

  oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara