hren
 

NEKOLIKO DANA ZAREDOM NOVI SLUČAJEVI U ZAGREBU
U gradu Zagrebu u zadnja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, dok u ostatku Hrvatske nije zabilježen niti jedan novi slučaj ove bolesti, izvijestio je nacionalni Stožer Civilne zaštite.

Tako su do sada u Hrvatskoj oboljele  2254 osobe, a testiranje je tijekom ovih mjeseci provedeno nad 70254 osobe. U zadnja 24 sata na području države obavljena su 144 testiranja.

Na bolničkom liječenju je još sedam  osoba, a na respiratorima nema  pacijenata. U zadnja 24 sata ozdravilo je još šest osoba.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je ujedno donio tri nove odluke i to Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, Odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 te Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

- Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – kazali su u Stožeru.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij