hren
 

Ovog utorka, 16. lipnja, s početkom u 11 sati, kaštelanski vijećnici okupit će se na redovnoj sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, a pred njima će se naći čak 45 točaka dnevnog reda, od čega su najveći broj različita izvješća za prethodnu kalendarsku godinu.

Tako će se pred vijećnicima naći godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Kaštela i u skladu s tim prijedlog odluke o raspodjeli rezultata za 2019. godinu, izvješća o izvršenju Programa građenja komunalne infrastrukture te Programa održavanja komunalne infrastrukture,  o izvršenju Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti, o izvršenju Program financiranja javnih potreba predškolskom odgoju, javnih potreba u obrazovanju, kulturi, tehničkoj kulturi, o izvršenju Programa financiranja javnih potreba udruga građana te javnih potreba u sportu.

Na dnevnom redu je i izvješće o financijskom poslovanju Zajednice sportskih udruga te o izvršenju Programa javnih potreba u protupožarnoj i civilnoj zaštiti. Ravnatelji gradskih ustanova podnijet će izvješća o radu Muzeja, Gradske knjižnice, Javne ustanove Športski objekti te Dječjeg vrtića Kaštela.
Direktor tvrtke Zeleno i modro Alen Lučić podnijet će izvješće o stanju društva „Zeleno i modro“ te izvješće o njihovom radu. Svoje izvješće o radu podnijet će i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Vijećnici će se upoznati i s  lokacijama i količinama odbačenog otpada, troškovima uklanjanja i provedbi mjera za sprječavanje i uklanjanje nepropisno odloženog otpada, a odlučit će o prijedlogu odluke  o provedbi posebnih mjera sprječavanja odbacivanja otpada.

Među ostalim točkama dnevnog reda je i odluka vezana uz poticanu stanogradnju, odluka zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora, dopuna odluke o parkingu, odluka o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu.
Pred vijećnicima će se naći i novi rebalans proračuna te izmjena programa komunale i javnih potreba u društvenim djelatnostima, kao i nekoliko urbanističkih točaka dnevnog reda.

Dugogodišnja inicijativa da se proglasi Dan sjećanja na žrtve savezničkog bombardiranja Kaštel Sućurca 1943. godine, također je jedna od točaka o kojoj će vijećnici odlučivati.

 

 

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij