hren
 
Još su dva kornatska vatrogasca noćas i sinoć umrli. Karlo Ševerdija (19) i 52-godišnji Marinko Knežević podlegli su teškim opeklinama u Klinici za traumatologiju, odnosno KB Dubrava gdje su se liječnici sve ove dane borili za njihove živote, a oni na aparatima čekali operacije.

Mlađi Ševerdija je bio vodički dobrovoljac, a Knežević profesionalac Javne vatrogasne postrojbe Šibenik. Njihovim smrtima broj poginulih vatrogasaca koji su gasili Kornate se popeo na čak 11 jer je još troje njihovih kolega preminulo na sličan način nakon što su na požarištu izgubili šest kolega pod i dalje neobjašnjenim okolnostima. Još dvojica vatrogasaca i dalje su u splitskom KBC-u.

Izvor: Glas Dalmacije


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost)

  AJME MAJKO

  oko 12 godina prije
 • domaći (Gost)

  Plačem svih ovih dana i samo plačem, jer sve su to naša dica, muževi i očevi, toliko tuge u jednoj tragediji koja se nikad, baš nikad nije smila desit. I onda čovik ostane zbunjen i u šoku, desilo se ono šta se nije nikad smilo desit. Kako dalje živit i osjećat se kad vidiš koja je mladost otišla, njihovi snovi nasilno prekinuti i sve njhove sportske igre i entuzijazam poć gasit i pomoć drugima, kako ćemo bez te tolike dobrote koja je žrtvovana u tom vatrenom paklu. Njihova lica kad ih gledam na tim slikama su mi poznata, jer u njihovim očima prepoznajem dobrotu i plemenitost i zato mi se čine od nekud poznati. Ka da sam ih poznavala cili život. A sad ih nema i pitam se hoće li nam snaga tih mladih ljudi i njihovih učitelja koji su s njima skupa poginili moć dat toliko snage da vjerujem da nisu zaništa poginili, da su nam ostavili jedan trajni spomen a to je njihova ljudskost, nesebičnost i požrtvovnost koju su iskazivali za svih nas ko zna koliko puta. Neka vam je laka hrvatska gruda za koju ste dali svoje mlade živote kao i onima koji su prošli više od pola ljudskog vijeka spasavajući naše domove i živote. Nikad,nikad vas ne smijemo zaboraviti, ni vas ni one koji su ostali iza vas. Neka znaju s vama smo, niste sami. Veliko hvala vam.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  A IMA ONIHKOJI SU VATRGASCIMA NALAZILI MANE

  oko 12 godina prije
 • (sussy)

  svi vatrogasci bi tribali imat dobru pacu od drzave i beneficirani radni staz.....jer evo kako stavljaju zivote na kocku.....

  oko 12 godina prije
 • mala (Gost)

  ja mislin da bi komentare tribalo ukinit jer su totalno nepotrebni i glupasti.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  STJEPANEMESIĆU OVO NISU AVANTURISTI ,OVO SU HEROJI VATROGASCI

  oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij