KAŠTELA DOMAĆIN SAJMA ''PO MJERI ČOVJEKA''
Marina Kaštela tijekom sljedeća četiri dana, od  13. do 16. lipnja, drugu godinu za redom, domaćin je manifestacije ''Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija''. Ceremonija otvaranja odvila se jutros u prostoru Marine Kaštela, a nazočili su joj organizatori, pokrovitelji, predstavnici Grada i Županije, ministarstva Turizma te Turističke zajednice.

Svečanim otvaranjem moderirala je Mariola Milardović Perić, a dok su razna plovila podizala valove u akvatoriju ispred Marine, svoja razmišljanja vezana uz manifestaciju  s medijima i okupljenim posjetiteljima podijelili su organizatori Damir Skelin, Branimir Matijaca i Tomi Božiković.

- Ovo je jedna prekrasna razglednica iz naše države za početak ove sezone kako bi se pokazalo svijetu da je Hrvatska sigurna zemlja za odmor. Ovaj sajam je motiviran činjenicom da su na njemu uz malu brodogradnju predstavljeni i popratni proizvodi, koji su u funkciji ljeta i ljetnih potreba i ne isključivo za turizam nego i za potrebe stanovnika koji žive uz more. Zato je  slogan ''Po mjeri čovjeka'' u potpunosti ispoštovan i ove godine, - kazao je Branimir Matijaca te dodao kako posjetitelji mogu vidjeti ukupno 60 izlagača od čega 20 proizvođača plovila.

Prije nego li je dožupan Ante Šošić svečano proglasio manifestaciju otvorenom, organizatori su uručili posebna priznanja gradonačelniku Denisu Ivanoviću i direktorici Marine Kaštela Ivoni Smoljić  za poseban doprinos pri organizaciji. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo ovakvim događanjem te poželio da ono i dalje ostane u Kaštelima.
Uz predstavnike pokrovitelja TOMMY d.o.o. i OTP banke, nazočnima su se obratili i Joško Stella direktor TZ Splitsko- dalmatinske županije, kao i direktorica TZ Kaštela Nada Maršić te Tonči Glavina tajnik u Ministarstvu turizma.
Glavina je kazao kako u Hrvatskoj trenutno boravi 70 tisuća gostiju a prema aplikaciji Enter Croatia u narednim danima očekuje se još 270 tisuća gostiju.

- Ovo nam definitivno daje optimizam da ćemo imati jednu kontroliranu turističku sezonu uz kvalitetan pristup u dolasku gostiju kako bi im ostavili jasan dojam da brinemo o njihovom zdravlju i sigurnosti, kako bi konstantno mogli rasti u brojkama dolazaka - dodao je Glavina.

Kao što smo već i najavili sajam je uz besplatan ulaz i parking otvoren do sljedećeg utorka pa svi zaljubljenici u more imaju priliku vidjeti što su napravile vrijedne ruke hrvatskih brodograditelja te što nude proizvođači i zastupnici različite opreme vezane uz turističku ponudu.

 

Foto: I. Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno