hren

U SRPNJU
Nakon prekida zbog općepoznate situacije s pandemijom koronavirusa, KLM Royal Dutch Airlines, od 4. srpnja obnavlja letove iz Amsterdama za Zagreb i Split, ali uz jake higijenske mjere, a početkom srpnja ponovno se uspostavljaju i linije Air Franca iz Pariza do Splita, Dubrovnika i Zagreba.

Na liniji prema Splitu KLM Royal Dutch Airlines uspostavit će dnevne letove, a do Zagreba tri tjedna leta.
Osim što će na liniji Amsterdam – Split imati let svakog dana, od ponedjeljka do subote, nedjeljom će biti dva leta, što je ukupno osam letova tjedno. Linija koja će spajati Zagreb i Amsterdam funkcionirat će svakog petka, subote i nedjelje. Na obje linije letjet će zrakoplovi Embraer190

- Od 11. svibnja zaštita lica za vrijeme ukrcaja i u zrakoplovu je obavezna za sve putnike KLM-a. Putnici moraju osigurati svoju zaštitu za lice. Kabinsko osoblje također ima zaštitu za lice.
Zaštita lica odnosi se na nemedicinske maske za lice i na kirurške maske za lice. Maska mora biti dovoljno velika da prekriva nos i usta. Zasad se ova mjera primjenjuje do 31. kolovoza 2020.
Putnicima koji ne nose odgovarajuću masku za zaštitu lica/usta može se odbiti ukrcavanje u zrakoplov. Djeca mlađa od 10 godina isključena su iz ove mjere.
Trenutna situacija zahtijeva niz mjera KLM-a kako bi se sigurno izvršavali letovi za putnike i posadu. Obveza nošenja zaštite lica je dio mjera.
Ostale mjere uključuju češće i temeljnije čišćenje zrakoplova i minimalni kontakt između posade i putnika tijekom leta.
Putnici iz područja visokog rizika morat će ispuniti zdravstvenu deklaraciju kako bi procijenili jesu li sposobni za let – stoji u uputama o posebnim mjerama zaštite pri putovanju KLM-om.

Air France od 1. srpnja ponovo uvodi liniju Pariz - Zagreb, tri puta tjedno i to ponedjeljkom, srijedom i subotom. Uvodi se ponovno, od 13. srpnja  linija Pariz – Split četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom  te od 4. srpnja linija Pariz - Dubrovnik, dva puta tjedno, subotom i nedjeljom. Na liniji Pariz – Dubrovnik od 13. srpnja bit će još jedan let ponedjeljkom.

Na linijama iz Pariza prema Zagrebu i Dubrovniku Air France će prometovati sa zrakoplovima A319, A320 i A321, dok će na liniji prema Splitu za Air France prometovati HOP, zrakoplovima  Embraer 190.
Posebne mjere zaštite provodit će se i na linijama Air Francea.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij