hren
 

RADILI NA TIJELOVO
Poslove na postavljanju bazne stanice na zgradu Hrvatske pošte u Kaštel Starom koji su počeli u utorak 9. lipnja, nisu mogli spriječiti ni zabrinuti susjedi i okolni stanari, ni rješenje o zabrani radova Upravnog odjel za komunalno gospodarstvo i imovinsko pravne poslove grada Kaštela koje je izdano dan kasnije, a ni neradni blagdan Tijelovo kada je postavljanje nastavljeno.

Naime, dan nakon što su se susjedi i okolni stanari ulice Grgura Ninskog u Kaštel Starom pobunili zbog postavljanja bazne stanice te su tom prilikom obavijestili građevinsku inspekciju na teren su izašli komunalni redari koji postupaju po Zakonu o građevinskoj inspekciji te su isti odredili mjeru obustave radova.

- Dana 10. lipnja obavljen je nadzor u ulici Grgura Ninskog 6, Kaštel Stari te da je pregledom utvrđeno da izvođač Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o. izvodi radove za HT d.d. na rekonstrukciji postojećeg sajta na zgradi pošte. Kako se radovi izvode na čestici zemlje koja je u vlasništvu grada Kaštela, izvođač radova nema suglasnost, odnosno dozvolu za izvođenje radova sa javne površine, komunalno redarstvo izriče mjeru obustave radova. Mjere obustave se primjenjuju odmah – između ostalog stoji u zapisniku komunalnih redara grada Kaštela.

Sukladno zapisniku, Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i imovinsko pravne poslove grada Kaštela istog dana je izdao rješenje kako se izvođaču radova naređuje da obustavi sve daljnje radove na javnoj površini te da istu površinu oslobodi od predmeta, naprava, strojeva i dovede u prvobitno stanje. U obrazloženju stoji da se radovi izvode protupravno i bez odobrenja nadležnih tijela Grada Kaštela.

No, ova zabrana nije spriječila niti zaustavila djelatnike tvrtke Ericsson Nikola Tesla Servisi te su dan nakon izdanog rješenja o zabrani, nastavili poslove postavljanja, odnosno rekonstrukcije bazne stanice i to na blagdan Tijelovo.

Do objave ovog tekst nismo dobili odgovor niti od naručitelja radova Hrvatskog Telekoma d.d., niti od izvršitelja Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o., s tim da nam je rečeno da djelatnici tvrtke Ericsson Servisi danas ne rade jer su spojili neradni blagdan s petkom kako bi imali produženi vikend. Očigledno je kako produženi vikend nisu imali svi djelatnici tvrtke.

Rješenje Komunalnog redarstva možete vidjeti OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij