hren

U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA
U sklopu velikog projekta, vrijednog oko tri milijuna kuna, u kojem su hrvatski Rotarijanci za zdravstvene ustanove u Hrvatskoj osigurali  29  termovizijskih kamera, dvije kamere uručene su i splitskom KBC-u, zahvaljujući Rotarijancima sa šireg splitskog područja,  RC Kaštela, RC Split, RC Split Novi, RC Solin, RC Hvar i RC Imotski.

Nabava kamera, koje, između ostalog, mjere temperaturu osoba, provedena je u sklopu distriktnog „Global granta“, a ujedno je nastavak akcija u kojima Rotarijanci nastoje pronaći učinkovit odgovor na COVID-19 te pomoći zajednicama koje su virusom pogođene. U više akcija tijekom proteklih nekoliko mjeseci,  bolnički centri i druge zdravstvene ustanove, uz pomoć Rotarijanaca, opskrbljene su zaštitnim maskama, vizirima i drugim zaštitnim sredstvima.

- Borba protiv bolesti i do sada je bila jedan od osnovnih smjerova djelovanja Rotaryja pa tako i sada, kada neizvjesnost i poteškoće utječu na naš uobičajen način života, članovi daju sve od sebe kako bi služili zajednici na način koji joj je najkorisniji.
Hrvatski Rotarijanci do sada su već nebrojeno puta i na različite načine pomagali zajednici, pa tako i sada u ovoj krizi želimo pomoći vlastitim donacijama i kroz Rotary zakladu. Klubovi diljem Hrvatske već su donirali značajne količine zaštitne opreme, a sada nabavkom termovizijskih kamera želimo dati još veći, a ujedno i dugoročan doprinos. Rotary Hrvatska je osigurao značajna sredstva za nabavku takvih kamera, no ovim putem zahvaljujem i kompanijama Dahua Technology te Tehnozavod Marušić, što su prepoznali vrijednost ovog projekta i svojim nam doprinosom pomogli – poručili su Rotarijanci.

 

Foto: Rotary


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij