hren

PRIJAVE U SUSTAV ZAPOČELE POČETKOM LIPNJA
Kao i u drugim srednjim školama u Hrvatskoj i u srednjoj školi Braća Radić u Kaštelima, 1. lipnja započelo se s prijavama kandidata za upis u srednju školu u sustav, nakon čega slijede prijave obrazovnih programa, dostava dokumenata i ostalog, a konačne ljestvice poretka kandidata za upis bit će objavljene 25. srpnja.

U srednjoj školi Braća Radić svoje mjesto u novoj školskoj godini mogu naći učenici zainteresirani za program opće gimnazije, njih 24-ero te isto toliki broj učenika zainteresiranih za program jezične gimnazije.
Osim gimnazijskih programa učenici u ovoj školi mogu odabrati i neki od drugih četverogodišnjih programa, agroturistički tehničar, agrotehničar, prehrambeni tehničar i tehničar nutricionist, a u svaki od navedenih programa ima mjesta za 12 novih učenika.
Za obrazovni program veterinarski tehničar upisat će se 24 učenika, dok za trogodišnje školovanje za zanimanja mesar, pekar i cvjećar, škola nudi po osam mjesta za zainteresirane učenike. Tri godine traje i program za pomoćne cvjećare i pomoćne vrtlare, a za njih je rezervirano deset mjesta, odnosno pet mjesta po programu.

U isto vrijeme raspisan je i natječaj za smještaj u učeničkom domu srednje škole Braća Radić. Učenici koji se upišu u bilo koji program ove škole automatski imaju pravo upisa u dom ako ispunjavaju zakonske uvjete, a na neko od 50 slobodnih mjesta mogu konkurirati i učenici koji su upisali neku drugu školu,  također ako ispunjavaju uvijete predviđene Zakonom.

Sve informacije vezane za upis u ovu srednju školu te učenički dom, od rokova i potrebne dokumentacije do uvjeta i samog postupka, zainteresirani učenici i roditelji mogu detaljnije vidjeti na LINKU 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij