hren
 

KUD KAROL WOJTYLA I PRIJATELJI
Pojedini vjernici Kaštel Kambelovca, na inicijativu KUD-a Karol Wojtyla, ove su se srijede na poseban način prisjetili tragedije koja je prije 27 godina pogodila stanovnike prijateljskog im Viteza u Bosni i Hercegovini, kada je dan nakon potpisanog primirja između HVO i Armije BIH, od minobacačke granate poginulo osmero djece.

U spomen na taj nemili događaj te za poginule Borisa Antičevića, Dražena Čečura, Sanju Križanović, Dragana Ramljaka, brata i sestru Velimira i Augustinu Grebenar te brata i sestru Milana i Sanju Garić, zapaljeno je  osam svijeća uz kip Majke Božje u krugu crkve svetog Mihovila arkanđela u Kaštel Kambelovcu, a pri tome je molitvu odrješenja vodio don Josip Periš.

- Do danas nitko nije kazneno odgovarao za taj zločin. Ali, što ne može pravo i ljudska pravda učiniti, čini ljubav ljudi, koji ne dopuštaju da se ta nevina djeca zaborave. Njihove obitelji već dovoljno pate i ovakva sjećanja im govore da nisu posve sami.
Svake godine se redovito održava komemoracija u Vitezu, na košarkaškom igralištu gdje se tragedija dogodila pa su tako lani naši mladi kaštelanski glumci iz Karola Wojtyle nazočili tom tužnom skupu i odigrali prigodnu  predstavu „Brod“.
Učinili bi to i ove godine, no situacija s pandemijom korone je sve zaustavila – kazali su u KUD-u Karol Wojtyla.

Sjećanju na poginulu vitešku djecu  nazočili su i Ana Kurbaša, predsjednica KUD-a Karol Wojtyla, redateljica, a ujedno i gradska vijećnica te predjednica mjesnog odbora Doris Grgurin, kao i mladi iz dječjeg doma Miljenko i Dobrila.

Foto: KUD Karol Wojtyla


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij