hren
 

Ajmeee, ugriza me je vaš pas! - vikao je Blesi.
Ribar Jure, da koji pas, nismo u lovu - na ribarnici smo.
A vidite da mi je iskida džemper.
Džemper ti je bija i prije iskidan.

Zašto mu ne stavite brnjicu? Vidi ga! Miran! Ajde ća! Mrš!
On, da ljudiii, pa ovi je popizdija, a izbori još nisu ni počeli. Nije ovo pas nego pas iz mora - morski pas.
Oćete reć da morski pas ne grize?
Možebit u moru, ali ovako iz kašete...
Možda je i bijesan. Evo da nije ni cijepljen. Evo ga opet. Mrš tamo! Mjesto! Uz nogu! Vidi, ne pušta mi ruku!
A Jure, da kako će te ugrist kad je ulovljen ima četiri dana.

Ups! Dragi gledatelji prekidamo na trenutak, jer smo dobili ekskluzivne snimke UDBA-e kako prati naše hrvatske šumare, a i vidi se kako je propala akcija.

Eto ga. Nastavljamo s pričom.

I trči Blesi, trči pas koji ga ne pušta, trči Jure za njim. Vrati se, lupežuuuu! Pusti mi pasaaaa!
Ne moguuu, vidiš da je zagriza duboko. A i šta će ti, kad ne ideš u lov, a ovaj odavno već ne laje. Ma, vidi, i ova hobotnica mi se uvatila za drugu ruku.
Jure, da koji lov, koje lajanje i ufffpfff - kolabirao već nakon petsto metara.

Skuhali psa na lešo. Zakonita, da smišna neka pasmina, bit će mješanac.
Tko, pas?
Ne, nego Jure. A je li bijesan?
Tko, pas?
Ne, nego Jure.
A je, ka pas.

Blesi, da majko, šta si tako natekla, pariš Iva Majoli.

Ona, da je uvatila alergija na Batmana. Pa, jeba te i tvornicu konšerve je mora blagoslovit u Mostaru.

Onda je Batman počeo: Vino, ganga, Neretvaaa; Sve to ima zemlja taaaa; Moja Hercegovinaaa!

Onda su nam svima počele oticati glave.

Pa zar Batman nije s Hvara? Evo će nam preko Kurza dovesti Austrijance u goste, pa kad još dođu Mađari, eto nam Austro-Ugarske.

Mučite, sad će Markotićka. A ona, da je srića da su uveli mjere, inače bi bilo na iljade mrtvih, a Zakonita još više natekla, da koje mjere, jeba te, pa deset dana prije mjera bila je u doktora i u čekaonici su stali jedan na drugome, bulsavali i fibrali, pa je pitala doktora da šta se njemu čini, oće bit kod nas na iljade zaraženih, a on jadan da bit će i više, pogledaj šta su zbijeni i bale i pljucaju. Onda išla u ljekarnu, kad tamo opet gužva, pljucaju, kašlju. A tek u dućanu, to je bilo, lezi korono da ti sprovod ne vidin, puno, krcato.

I nikome ništa. A tek kasnije uveli policijski sat i to je ka spasilo stvar. 
Još u veljači, dok je Kina izolirala rizične gradove, u nas ulazi pun autobus turisti baš iz Wuhana i šetaju po Lipoj našoj, ka da se ništa ne događa. Jer nama niko ništa ne možeee, Stožerman je jači i od sudbineee!

Blesi, da mu se ne ide u školu. Moraš! Tj, trebaš! Ministrica Divjakuša mora uvjerit roditelje da trebaju poslat dicu u školu, tako da misle da moraju, jer ako znaju da trebaju, a ne moraju, onda ih neće poslat, a ona ne smi reć da moraju, jer je to protiv zakona, a Ustav da ne spominjemo. Ali pod svaku cijenu ta dica mooooraju, makar zadnja tri dana bit u školi, jer to nekome treeeba. A zašto je tako, još se ne zna, osim da je Batman njoj reka da mora reć dici da trebaju u školu, iako ne moraju...

A vidi ga! Pa di si ti nama, čov'k, drug i stareš'na. A ti se pripa. Jesmo ti u jednoj od prošlih epizoda rekli da to nije ništa. Neš ti, komunist. Pa ko nije bija u partiji! Sad si nam još draži, kad se zna da si naš. Vidiš da se čak ni Buža, kodnog UDBA imena Bosanka, ne ljuti i ne smeta joj, a znaš kako je ona žestoka i opjevavala poglavnika, pa recitirala ka ustaška omladinka. I njoj je sad normalno da si bija komunjara, jer zna ona kako stvari u nas stoje, da su ondašnji čuvari Titova groba sad najveći čuvari Isusova groba. Vidiš da u nas svi imaju kodna imena, a neki čak i dva, ka ustavni Šeks, on je bija Kolega, ali i Sova...ili je možda bija Kolega Sova.
Bilo bi najbolje da se dici odma po rođenju daju i kodna imena, a ne ovako. Ma dobar si ti omladinac, druže Škoro, ajd, Bog i komunisti.

Blesi, da zašto mi nemamo Afroamerikance, pa da malo rasistimo.

Imamo mi Afrohercegovce, poput Raspudića s osmijehom, koji ne bi pobacio da ga netko siluje, to je pravi kršćanin, a i šta će ti, imaš u nas izabirat od Srba, Cigana, Židova, komunističkih okota.
A ionako se crncima čudimo kad ih ugledamo. Ako koji dođe liti, svi ga zagledaju, ka da je doša s Marsa, sad moš mislit u kojem smo mi mileniju. Prošloga lita na aerodromu je u autobus uša jedan crnac i svi su se od njega odmakli na dva metra, eto ti distanca, pa se još i zagledali u njega. I onda kad dođu doma, šapću svojima, pssst, znate li da san vidija jednoga crnoga, evo vako je sta od mene, na dva metra. A crniii seee.

Eto, čak je i naš Grlić Radman reka da smo tolerantni i da zato ne prosvjedujemo. Je li to tija reć da smo tolerantni na ove šta su ubili crnce ili šta?


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij