hren
 

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas, 10. Lipnja, u vremenu od 16 do 20 sati provest će akcije nadzora i kontrole  prometa posebno u odnosu na četiri najznačajnija faktora rizika koji dovode do najtežih prometnih nesreća, te kontrole motocikla i mopeda.

Od početka godine na cestama Splitsko-dalmatinske županije smrtno je stradalo 12 osoba, a samo u posljednjih tjedan dana smrtno su stradala dva vozača motocikla.

Od 2017.g. do danas na motociklu ili mopedu smrtno je stradalo 28 osoba, a teško i lako ozlijeđeni se broje u stotinama.

Poštovani vozači, u cestovnom prometu ne sudjelujete sami. Pogrešno i nepropisno ponašanje svakog sudionika u prometu uzrokuje teške posljedice na živote i zdravlje ljudi. Posljedice neodgovornog ponašanja često su fatalne, posebno za najosjetljivije sudionike u prometu.

Prečesto smo svjedoci smrtnog stradavanja „najboljih“ vozača i onih vozača „kojima se to ne može dogoditi“. Prometne nesreće sa smrtnim posljedicama najčešće se događaju upravo takvim vozačima, „najboljima“ i „najsposobnijima“.

Teško kršenje prometnih propisa nepropisnim brzinama, nepropisnim pretjecanjem, oduzimanjem prednosti prolaska i općenito grubim i neodgovornim ponašanjem, često uzrokuje posljedice i može uništiti vaš život, ali i život  vama nepoznate osobe, slučajnog prolaznika.

Budite odgovorni jer netko čeka vas, ali netko čega i  onu osobu koja vam u tom trenutku dolazi ususret, poručuju iz policije.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij