hren
 

ZAPALJEN STARI POMOĆNI OBJEKT
Vatrogasci DVD-a Kaštela iz Donjih Kaštela, u utorak poslijepodne gasili su požar na pomoćnom objektu stare kuće u sklopu područja hotela Palace, no iako požar nije bio većih razmjera, vatrogascci su imali pune ruke posla, od ulaska u park hotela Palace do neprohodnog terena gdje se pomoćni objekt nalazi.

Dojavu o požaru vatrogasci su zaprimili u 18.17 sati te su na teren izašli pet vatrogasaca sa dva vozila. Požar je ugašen u nekoliko minuta, no skoro pola sata potrajalo da vatrogasci uspiju ući u središnji dio parka.

- Došli smo sa sjeverne strane parka, no gore su naliveni betonski stupovi, kako bi se spriječio prolaz vozilima te smanjilo ilegalno odlaganje otpada. Uz to, da su stupovi bili i pomični, ne bi mogli ući jer su oko njih bila pakirana vozila. Zatim smo otišli s južne strane, uz sami hotel, gdje je postavljen lanac. I tu su bil parkirana vozila te nam je trebalo nešto vremena da pronađemo jednog od vlasnika vozila te nađemo tko ima ključ za otvaranje lanca – prepričali su nam donjokaštelanski vatrogasci.

Iako je Grad Kaštela, u suradnji sa stečajnim upraviteljem hotela Palace, s razlogom postavio i lanac i stupove, danas se pokazalo da oni možd ipak nisu najbolje rješenje.

No, u ovom trenutku važno je da je požar ugašen te da osim nešto odbačenog drva i plastike, nije bilo veće štete na napuštenom objektu.

 

 

Foto:PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij