hren

I DALJE U HRVATSKOJ BEZ NOVOOBOLJELIH
Nacionalni stožer civilne zaštite u nedjelju je ukinuo odluku o obaveznoj pauzi u radu trgovina  radi dezinfekcije prostora, za prodavaonice koje rade dvokratno, a preporuka je da se trgovine nastavljaju redovito čistiti i  dezinficirati u skladu s uputama HZJZ-a.

Nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju, nacionalni Stožer je donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, priopćeno je. 

- Ukinuta je obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno.  Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica, sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo - ističu iz Stožera.

Dodajmo, kako u posljednja 24 sata u Hrvatskoj nema novooboljelih od koronavirusa, samo 17 osoba još je na liječenju, a dvije su osobe trenutačno na respiratoru.
U Hrvatskoj je od početka epidemije ukupno potvrđeno 2247 oboljelih, a oporavljenih 2126 osoba, umrle su 104 osobe.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij