UČENICI TREBAJU DONIJETI KEMIJSKE OLOVKE
U ponedjeljak, 8 lipnja započinje ljetni rok državne mature, tako će ispitima pristupiti preko 32 tisuće učenika koje će nadzirati oko sedam tisuća nastavnika. Ispit će se odvijati uz posebne epidemiološke mjere, te je angažiran i veći broj dežurnih nastavnika po školama. Učeni trebaju ponijeti kemijske iz epidemioloških razloga.

- Ispiti su spremni, a tijekom narednih tjedana NCVVO u škole šalje njih 130 tisuća, što čini oko 13 tona materijala. Dio tih materijala iz obaveznih predmeta krajem ovoga tjedna bit će isporučen u 369 škola i ispitnih centara diljem Hrvatske, a ostali će zbog nužnog osiguravanja visoke razine bit će isporučeni sukcesivno tijekom razdoblja provedbe državne mature – kazala je Ivana Katavić, ravnateljica NCVVO, a prenosi Srednja.hr.

Ostali kandidati koji ove godine nisu maturanti, a takvih je oko 6.500 tisuća, ispite mature pisat će u ispitnim centrima, koji se, osim u Zagrebu nalaze u još nekoliko gradova diljem Hrvatske – Splitu, Osijeku, Slavonskom Brodu i Rijeci.

Kako smo već pisali, zbog pandemije koronavirusa u školama su uvedene mjere HZJZ, jedna od njih je između pristupnika, te pristupnika i djelatnika škole, a broj učenika po učionici ovisit će o samoj površini učionice. u istim uputama HZJZ-a navedeno je i da učenici smiju nositi maske.

– Pristupnici ove godine imaju mogućnost nošenja maske. Mi smo održali sastanke s ispitnim koordinatorima i dali smo im jasne upute oko skidanja maski ako se nešto uoči, oko možda tehnologije koja se može naći na odjeći. Vjerujem da su one mjere koje su izrečene prošle godine, a to je poništavanje svih ispita na tom ispitnom roku, dovoljno upozorenje svim učenicima zapravo da to ne koriste – napomenula je Katavić.

Dodajmo kako će prijevremeni rezultati mature učenici dobiti 15. srpnja, nakon čega počinje teći rok za prigovore koji istječe 17. srpnja. Konačni rezultati državne mature bit će objavljeni 20. srpnja.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij