PRVI SAJAM NAUTIKE I TURIZMA U EUROPI NAKON CORONE
Na press konferenciji održanoj danas u prostoru Marine Kaštela najavljeni su 12. po redu Hrvatski dani male brodogradnje, HDMB i Sajam turističkih atrakcija, STA. Otvaranje manifestacije uz besplatan ulaz za posjetitelje predviđeno je za subotu 13. 6., a izloške će se moći pogledati do utorka 16.6. 2020.

Medijima su se u ime organizacijskog odbora  obratili Damir Skelin i Branimir Matijaca, u svojstvu domaćina prisutne su pozdravili kapetan Joško Berket, vlasnik Marine Kaštela,dogradonačelnik Grgica Benutić i direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić. Uz njih svoje impresije su izrazili i  predstavnici glavnih pokrovitelja manifestacije, Aljoša Bašić, direktor marketinga TOMMY d.o.o. i Silvija Bareša direktorica korporativnih komunikacija OTP banke.

- Kad pričamo o Hrvatskim  danima male brodogradnje, onda pričamo prije svega o promociji domaće nautičke proizvodnje. Ove godine nas očekuje dobar sajam na tragu protekle godine usprkos svim uvjetima koje smo prošli, razlog tome je što HDMB i STA 12 godina zagovaraju tezu koliko su Hrvatska  proizvodnja i domaći proizvodi bitni. Unutar male brodogradnje Hrvatska ima svoju proizvodnju  i nije bilo ni sekunde razmišljanja da nećemo stati iza njih i ove godine, kada im je to najpotrebnije. Zato je u ovaj sajam utkano dosta ljubavi , upornosti, a prije svega razumijevanja samih proizvođača da budu s nama, rekao je koordinator projekta Branimir Matijaca te dodao kako će se ove godine predstaviti 20 tvrtki proizvođača sa preko 40 izloženih plovila što na moru što na suhom.

Predsjednik udruge HDMB Damir Skelin kazao je kako je zadovoljan što se uz srdačnu uz potporu domaćina i pokrovitelja, još jednom uspio organizirati ovaj sajam. Napomenuo  je kako su s organizacijom započeli već u veljači no zbog svima poznata situacije, otvorenje je otkazano te su po drugi put u ovoj godini prionuli organizaciji. – Ovo ne uraditi uz takvu potporu bilo bi malo i ne domoljubno, rekao je Skelin pa pozvao sve da posjete sajam te uz najavljeno lijepo vrijeme pogledaju što imaju za ponuditi hrvatski brodograditelji i turistički djelatnici.

 

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno