hren
 

ČISTI SE
Često zapušteni okoliši uokolo ambulanta Doma zdravlja u Kaštelima, uskoro odlaze u prošlost, jer  se o okolišu, prvenstveno zelenim površinama, od sada skrbe djelatnici komunalnog poduzeća Zeleno i modro.

Kako je godinama bilo uočljivo, posebno u proljetne dane, kada različita vegetacija buja, okoliši ambulanti u Kaštel Starom i Kaštel Sućurcu, uglavnom su bili u znaku visoke trave i drugog korova, neurednih grmova pa i otpada.
Za okoliš tih zdravstvenih ustanova nadležni su bili u županijskom Domu zdravlja, no održavanje se nije provodilo redovno pa su se Kaštelani često bunili, ne samo na izgled, već i na opasnosti koje vrebaju s područja punog korova.
Kako stanje ne bi bilo katastrofalno često su se u godinama ranije pobrinuli u Vlastitom pogonu grada Kaštela, čiji bi djelatnici „uskakali“ popraviti stanje.

No, ovih dana uređenja okoliša uhvatili su se djelatnici gradske komunalne tvrtke Zeleno i modro, a njihov direktor Alen Lučić kazao nam je kako će se Zeleno i modro, a na osnovi sklopljenog ugovora između ove komunalne tvrtke i Doma zdravlja, od sada skrbiti o okolišima ambulanti u Starom i Sućurcu, pa će okoliši biti primjereniji zdravstvenim ustanovama, koje svakodnevno pohode stotine Kaštelana.

 

Foto:PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij