hren
 

Zakonita, da šta se ovo događa, kako ćemo sad bižat u hrvatske šume, kad se tamo hapsi i hiti. Pa kako u hrvatskoj šumi može bit korupcija? Zar nas i drugovi partizani izdaše, ustaše i ušaše u hadezeaše?

Ma nisu to naši partizanen banditen, to su hrvatskošumski banditen. Neće njih uvatit tifus, to je sve sito, nažderano, nakradeno...tooo su pravi šumski razbojnici, a ne oni naši komunjaren. Ovi su toliko nažderani da im je toliki imunitet, da im ni prostitucije sistema ne mogu ništa. Ma kakav Remetinac! Eto njih vanka do izbora, jer svaki glas je važan, pa i banditenski, a takvih je ohoho, je li.

Došao na vrata Velimir Bata, i da je li ovdje ušao Lazar i...Aaaaa!

Koji Lazar? Još malo ćete i Pupovca primit.

Šta si zinija?! Vidiš da Blesiju mjerimo temperaturu prije škole. Rekli smo već da ide s mališima. Pa zar nikad nisi vidija kako se ditetu od 17 godina miri fibra, to je najsigurniji način, po starinski. Pitaj doktore. Ajde, Blesi, ne meškolji se, ispast će ti toplomjer.
A Blesi, da asti pasa, nisan zna da je ovakvi gušt mirit fibru.
Je li, gušt? A da ne bi ti malo i u paradu, a?! Da ne bi malo u ponos, a? Te'š mene gušt! Te'š mene u peredu! Evo ti na, šta'š ti tamo s njima! Nabit ću ti taj toplomjer...
A Blesi, da to stariii.

Onda se začulo prrrc-fljufff-plop - nnnti pasa, koja vjetroelektrana! Toplomjer uletio Velimiru u usta. Pa, Blesi, jeba te, ne mo'š se suzdržat dva minuta da ti fibru...a vidi Bate šta je blid. Ajd, Blesi, spusti se sa stola i digni gaće.
A Velimir Bata, s toplomjerom u ustima, da Lažare, Lažare, mmmmploah, nešeš ti Bujiše vidit. Ajme šmraaadaaa - i odjurio negdje tamo daleko od mora.

A Zakonita, da bilo bi najbolje da i mi idemo u Domovinski, bolje nego u našoj partiji. Oni tamo primaju sve živo, od desna do lijeva, od Vardara pa do Triglaaavaaa, samo da si desno. Možda i naše komunjare.

Jesi vidija kako im je naš Ante reka: - Mi smo pobijedili sudove partije. Partija neće biti ta koja će suditi i donositi odluke o smjenjivanju i postavljanju. Činjenica je da je partija i njeno upravljanje prošlost.

A sićaš li se, Zakonita, kad je kaštelanski analni uhljebni alpinist i speleolog pita našega Antu 02.02.2011. oko 11.00 h u njegovu velebnom uredu, jer tad je bija župan, da zašto se slika s onim Vinkom Brkanom, dogradonačelnikom u Trogiru, a koji je samo na parkingu ima 50 zaposlenih, a ćer gradonačelnika Vedrana Rožića bila direktorica drvenoga mosta, a Ante je odgovorija: Ne bi ja, ali partija je partija, partiju se mora slušat kad ona naredi.  

Pa, u kojoj je on to bija partiji? Ja mislila da on nije bija u partiji.

Koja partija?! Di će on bit u partiji.
Ajde, idemo doli na predizborni skup Dida Plemkija Izbornika.
KLAP, KLAP, KLAP! Dida Plemki je rekao ho ho hoooo, prerezao vrpcu i svečano otvorio zoološki vrt d.d.
BRAVOOO! VRATIMO OSMIJEH MAJMUNIMAAA!
Iako je prazan, važno je da smo ga otvorili u roku - rekao je - položili smo temelje, a beštije i majmuni će kasnije doći. Osigurali smo sredstva iz EU fondova i...
BEŠTIJEEE! MAJMUNIII! – vikala je oduševljena rulja.
Ma, dovest ćemo majmune, ali iz tehničkih razloga još su vani.
Izgradit ćemo još puno Potemkinovih sela i Plenkijevih gradova. Svi oni koji ne rade, neće ni ubuduće radit tamo di ne rade i primaju plaću za nerad.
Bravooo! Živili koji ne radeeee!
Pošumit ćemo sve i uništiti  bube da nas ne nagrizaju.

ŽIVILE BUBEEE!

Onda došlo vrijeme za zakusku.

KLAP, KLAP, KLAP! Uvaženi i ekipa navalili na janjetinu, a mi pljeskali i kupili kosti za juhu. A Cvita, da bacite mi glavicu, ali uvaženi su požderali i nogice i glavicu i paprčnjak, pa su oglođane košćice izgledale ka da su bile na kemijskom čišćenju. Cvita počela bacati slinu na usta i uletila u kavez.
Ma, čekajte to je za majmune rezervirano, ne možete...
A što su majmuni bolji od mene, pa će ih hranit iz proračuna? Ne treba mi puno, malo mlika i baškotin i...
A Uvaženi, da gospođo, ne može to tako, ne postaje se majmunom preko noći, treba puno ne radit za to.
I došle dvije gorile: - Ajde, ajde, mirna, daj capu, taaako, uz nogu!
Jedva je izvukli.
GRRRRRR!

Uto je noseća Cvita počela vikati da ajme, otvorena sam, rodit ću.
Čekaj, Cvita, stisni malo! VRPCU! Ima li još koja?

KLAP, KLAP, KLAP! Uvaženi svečano prerezao vrpcu između Cvitinih nogu. Evo, gospođo, proglašavam vas otvorenom oko pet centimetara.
Zakonita i ostale babe obabile Cvitu, a Uvaženi svečano precvikao pupčanu vrpcu. BRAVOOO!

Čak ćemo povisit glasarinu sa 200 na 400 konvertibilnih maraka za one u Mostaru. Pokojnicima koji se odazovu na birališta slijede posebne pogodnosti oko uređenja grobnica.

Šta još da vam obećam, jer sve što smo vam obećali, to vam opet obećavamo, hhhehhe, slurp - evo vam ga na, jer znate onu staru hrvatsku: Do izbori sito i lito - po izborin gladno i ladno.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij