hren
 

VJENČANJA, POGREBI, MANIFESTACIJE
Svi koji su narednih dana planirali ući u bračnu luku to će moći učiniti uz veći broj gostiju, a od ovog vikenda  nastavit će se i pojedina sportska događanja, stoji u najnovijim odlukama nacionalnog Stožera Civilne zaštite.

Tako će od petka svečanosti sklapanja braka i životnog partnerstva moći nazočiti i druge osobe, a ne samo obitelj i svjedoci, a ukinuta je i zabrana održavanja svadbenih svečanosti.

Prema odluci nacionalnog Stožera ukinulo se i ograničavanje javnih događanja i okupljanja do 40 osoba, a sportska natjecanja moći će se održavati bez prisustva gledatelja i to od 30. svibnja na otvorenom i od 13. lipnja i u zatvorenim objektima.

Od ovog petka izvan snage će biti i ograničenje da posljednjem ispraćaju pokojnika mogu nazočiti samo članovi obitelji i predstavnik vjerske zajednice, a bit će dozvoljena objava mjesta i vremena posljednjeg ispraćaja u osmrtnicama.

Odluke i izmjene odluka koje je donio nacionalni Stožer, osim što ukidaju neke zabrane, ipak ne donose detaljnije mjere i ograničavanja u navedenim slučajevima. Koliko će osoba moći nazočiti svadbenim svečanostima, pogrebima ili javnim događanjima te uz koje uvjete, utvrdit će se posebnim preporukama i uputama, koje će donijeti Hrvatski zavod za javno zdravstvo.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij