hren
 

PO ZATVORENIKU MAKSIMALNO DVA POSJETITELJA
Od ponedjeljka, 25 svibnja započinje se s prvom fazom ublažavanja mjera u zatvorskom sustavu te se sukladno s tim odobravaju posjete. Sve osobe koje žele posjetiti zatvorenike mogu pristupiti samo sa zaštitnom opremom, odnosno maskama i rukavicama, objavljeno je na stranici koronavirus.hr.

Broj posjetitelja zatvorenika ograničen je na maksimalno dvije odrasle osobe, a za zatvorenike koji su roditelji ograničen je posjet na maksimalno četiri osobe, dvije odrasle osobe i dva djeteta. Na ulazu u prostore kaznenog tijela će se svim posjetiteljima mjeriti tjelesna temperatura beskontaktnim toplomjerima.

Posjetitelji su prilikom boravka u kaznenom tijelu dužni koristiti zaštitnu opremu maske i rukavice, kao i sredstva za dezinfekciju ruku i obuće koja će se nalaziti na ulasku u prostorije za posjete. Tijekom realizacije posjeta nije dozvoljeno ostvarivanje tjelesnih kontakata između zatvorenika i njegovih posjetitelja.

Dezinfekcija prostorija za posjete obavezno će se provoditi između dvije grupe posjetitelja.

Dodajmo, kako se funkcionalni radovi u kaznenim tijelima mogu izvoditi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera koje su od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo propisane za obavljanje tih aktivnosti.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij