hren

DODATNE UPUTE IZ HZJZ
Roditelji, odnosno skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu nego se javljaju telefonom ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru, odnosno liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Dodatne su to Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, koje su u petak stigle iz HZJZ, vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

- Preporuka je da svaki dan prije odlaska u ustanovu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u ustanovu, a odgajatelj, odnosno nastavnik svakodnevno provjerava. Ako djeca razviju simptome COVID-19 tijekom boravka u ustanovi, odgajatelji, odnosno učitelji odmah obavještavaju roditelje, koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete – stoji u dodatnim Uputama HZJZ ,odnosno savjetima za roditelje.

Dodajmo, kako djeca čija je tjelesna temperatura veća od 37,2 stupnja ne bi smjela dolaziti na nastavu u školu i  u vrtić.

Preporuke ustanovama za postupak s vanjskim suradnicima

Prema uputama HZJZ do daljnjeg su zabranjeni posjeti vrtićima i školama i to za kazališne predstave, izvannastavne aktivnosti i slično. Navedeno ograničenje treba primjenjivati vezano uz medijske upite te se predlaže snimanje medijskih priloga na otvorenom, odnosno u dvorištu vrtića i škola. U dijelu uputa koji se odnosi na uključivanje djece s teškoćama, predviđen je nastavak rehabilitacijskih i drugih terapijskih postupaka sukladno odgovarajućim preporukama

Iste preporuke treba primijeniti i kod rehabilitacijskih i terapijskih postupaka s vanjskim suradnicima u prostorima vrtića i škola koje je moguće nastaviti ako su se provodili u ustanovi prije epidemije, te ako je moguće osigurati dosljednu provedbu odgovarajućih epidemioloških preporuka.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij